«Senna: To πνεύμα της ταχύτητας» -Ένα νέο βιβλίο του Βασίλη Τσακίρογλου, για το μεγαλύτερο σταρ της Φόρμουλα 1 - iefimerida.gr

«Senna: To πνεύμα της ταχύτητας» -Ένα νέο βιβλίο του Βασίλη Τσακίρογλου, για το μεγαλύτερο σταρ της Φόρμουλα 1

«Senna: To πνεύμα της ταχύτητας». Ένα νέο βιβλίο του Βασίλη Τσακίρογλου για το μ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τον Ayrton Senna η βιβλιογραφία είναι ατελείωτη, ενώ ένα από τα καλύτερα βιβλία που κυκλοφορούν είναι το «A Deus» των δύο τόμων, που καταγράφει κάθε λεπτομέρεια της ζωής του μεγαλύτερου αστέρα που ανέδειξε ποτέ η F1. Συγγραφέας του είναι ένας Έλληνας, ο Βασίλης Τσακίρογλου, το δεύτερο βιβλίο του οποίου είναι το «Senna: Το Πνεύμα της Ταχύτητας».

Σε αυτό ο συγγραφέας αποπειράται να αναλύσει τον ήρωα και το φαινόμενο, να δώσει απαντήσεις στα αινίγματα γύρω από το θάνατο και τη ζωή του. Η σχολαστική ανάλυση του συγγραφέα ξεκινάει από την παιδική εμμονή του Senna με τα καρτ και το ψυχαναγκαστικό ξόδεμά του καθώς επεδίωκε την τελειότητα στην αγωνιστική οδήγηση και φτάνει έως τις κρίσιμες αποφάσεις που πήρε το τελευταίο Σαββατοκύριακο της ζωής του.

Ποια ήταν τα σημάδια που αγνόησε; Ποιος ευθύνεται τελικά για τον θάνατό του; Τι λάθη έγιναν στην Ίμολα αλλά και πριν από αυτήν; Πόσο τον επηρέασε ο υπερ-προστατευτισμός της οικογένειάς του; Πόσο τον άλλαξε σαν οδηγό και σαν άνθρωπο ο προπονητής του Νούνο Κόμπρα; Ποιος τον οδήγησε στην πίστη του στον Θεό; Πώς τον κρατούσε σε ισορροπία ο αβυσσαλέος ανταγωνισμός του με τον Alain Prost; Ήταν ο Michael Schumacher η τελευταία του εμμονή;

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά είναι κρίσιμα για το ψυχογράφημα του Senna και ο Τσακίρογλου, μετά από 15 χρόνια έρευνας, δεκάδες συνεντεύξεις και ταξίδια, καταφέρνει να εμβαθύνει στην ψυχοσύνθεσή του όσο κανείς μέχρι σήμερα.

To βιβλίο «Senna: Το Πνεύμα της Ταχύτητας» του Βασίλη Τσακίρογλου εκδίδεται από την Key Books και κοστίζει 18 ευρώ, ενώ ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι μέσω του QR Code στο οπισθόφυλλο ο αναγνώστης έχει δωρεάν πρόσβαση σε επιπρόσθετο περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες, βίντεο και συνέντευξη του συγγραφέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ