Δάκρυα, Εθνικός Υμνος, η σκιά του Χατζιδάκι –Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές θυμάται την ΕΡΤ [βίντεο]

Η συγκίνηση και το συναίσθημα: κεντρικά ζητούμενα στις πιο επιτυχημένες προεκλογικές καμπάνιες του κόσμου. Σε αυτή τη βιωμένη συγκίνηση και στην έννοια της απώλειας, όπως την έζησε η Ελλάδα με το μαύρο στην ΕΡΤ, επενδύει το προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις ... Ευρωεκλογές; Εκτός θέματος; Ισως. Ομως, πρόκειται για ένα σποτ που δημιουργεί εντάσεις στον θεατή.

Η σκιά του Μάνου Χατζιδάκι, η χορωδία των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ που κλαίνε, καθώς τραγουδούν τον Εθνικό Υμνο, η απώλεια του σήματος της δημόσιας τηλεόρασης και ο δυνατός τίτλος «Η φωνή μας σίγησε», κυριαρχούν στο προεκλογικό σποτ που κλείνει με την υπόμνηση από τη φωνή του αφηγητή «Στις 25 Μαϊου ψηφίζουμε για τη ζωή μας πρώτη φορά αριστερά».

Με αυτό το «ψηφίζουμε πρώτη φορά αριστερά» να δημιουργεί απορίες, το σποτ μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα περνά την αίσθηση της απώλειας, ενός δικαιώματος ή πλούτου που χάθηκε και που ταυτίστηκε με τη σίγαση της φωνής μας – ακόμα και αν η ΕΡΤ είχε κατηγορηθεί για φιλοκυβερνητική στάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ Syriza Elections, σε αντίθεση με αυτό της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει κλειδώσει τα σχόλια κάτω από το βίντεο με αποτέλεσμα να μπορεί ο κάθε πολίτης να γράφει τη γνώμη του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ