Αντζελίνα Τζολί: Αδιανόητη σκληρότητα οι απαγωγές των μαθητριών στη Νιγηρία- Ο Ομπάμα στέλνει βοήθεια - iefimerida.gr

Αντζελίνα Τζολί: Αδιανόητη σκληρότητα οι απαγωγές των μαθητριών στη Νιγηρία- Ο Ομπάμα στέλνει βοήθεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πλευρό της Νιγηρίας συστρατεύονται κυβερνήσεις απο ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και διασημότητες του Χόλιγουντ για να βοηθήσουν στην απελευθέρωση των 200 και πλέον μαθητριών που κρατούνται απο τους Ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ.

Η οργάνωση που σημαίνει «η Δυτική Παιδεία είναι Αμαρτία», μάχεται για την επιβολή της σαρίας στο βορρά της Νιγηρίας και σκοπεύει να «πουλήσει» όπως είπε τα κορίτσια η να τα ωθήσει σε αναγκαστικούς γάμους.

Το δράμα τους συγκλόνισε την 38χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό, μητέρα έξι παιδιών που έσπευσε χθες να καταδικάσει την αποτρόπαιη πράξη της απαγωγής. «Δυστυχώς υπάρχει μεγάλο κακό στον κόσμο. Παρακολουθείς τις ειδήσεις και βλέπεις όλους αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν και όλη αυτή τη σκληρότητα».

Περισσότερα από 20 αστέρια της βιομηχανίας του θεάματος - η Κουίν Λατίφα, η Μία Φάροου, η Αλίσα Μιλάνο και η Μίνι Ντράιβερ ανάμεσά τους- έχουν ήδη υπογράψει αιτήσεις στο change.org για το θέμα. Ζητούν απο την παγκόσμια κοινή γνώμη να στρέψει το βλέμμα στις απαγωγές και απευθύνουν έκκληση στη Νιγηρία να προστατεύει τα κορίτσια και τις γυναίκες, αλλά και το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση. Την εκστρατεία εγκαινίασε την περασμένη εβδομάδαα η Ιφι. Ε, μία νεαρή κοπέλα από τη Νιγηρία που σπουδάζει στη Γερμανία.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε οτι θα στείλει ομάδα συντονισμού στην πρωτεύουσα Αμπουτζα για να συνδράμει το έργο των νιγηριανών αρχών. “Θα κανουμε ότι μπορούμε για να βρεθούν τα απαχθέντα κορίτσια” δήλωσε ο Μπαρακ Ομπάμα.

Το θρίλερ άρχισε στις 14 Απριλίου, οταν ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ απήγαγαν περισσότερα από 200 κορίτσια από το σχολείο τους στη βορειοανατολική Νιγηρία. Λίγα 24ωρα αργότερα άλλα 8 κορίτσια, ηλικίας 12 έως 15 ετών, απήχθησαν από ένα γειτονικό χωριό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χόλιγουντ Νιγηρία Μπόκο Χαράμ Τζολί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ