Επιστήμονες έλυσαν ένα από τα μυστήρια της ζωής: Τι συμβαίνει στα αυτιά με την πάροδο του χρόνου [βίντεο] - iefimerida.gr

Επιστήμονες έλυσαν ένα από τα μυστήρια της ζωής: Τι συμβαίνει στα αυτιά με την πάροδο του χρόνου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από περίπου μια δεκαετία, μια ομάδα γιατρών από το Λονδίνο επιχείρησε να λύσει ένα από τα μυστήρια της ζωής - τα αυτιά μας μεγαλώνουν με την πάροδο του χρόνου;

Οι επιστήμονες μέτρησαν τα αυτιά 200 ασθενών ηλικίας άνω των 30 ετών και διαπίστωσαν ότι αυτά είχαν αυξηθεί σε μέγεθος κατά μέσο όρο 0,22 χιλιοστά ετησίως. Τα ευρήματα αυτά έγιναν δεκτά και από επιστημονικές ομάδες σε Ιαπωνία και Ιταλία.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ανάπτυξη του αυτιού μπορεί να οφείλεται στο ότι το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα ο ιστός να χαλαρώνει.

Αυτό το βίντεο, είναι από το ντοκιμαντέρ του BBC το 1998 «The Human Body: As Time Goes By, illustrates how ears change over time».

Δείτε εδώ το βίντεο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επιστήμονες αυτιά δέρμα γήρανση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ