Το Χόλιγουντ διαδηλώνει: Οι σταρ καλούν σε μποϊκοτάζ ξενοδοχείου που ανήκει στον σουλτάνο του Μπρουνέι - iefimerida.gr

Το Χόλιγουντ διαδηλώνει: Οι σταρ καλούν σε μποϊκοτάζ ξενοδοχείου που ανήκει στον σουλτάνο του Μπρουνέι

Χόλιγουντ κατά της σαρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Χόλιγουντ μποϊκοτάρει το Μπέβερλι Χιλς! Για να ακριβολογούμε, η βιομηχανία του αμερικανικού κινηματογράφου δεν κάνει μποϊκοτάζ σε ένα κομμάτι του εαυτού της, αλλά στο ομώνυμο ξενοδοχείο το οποίο ανήκει στον σουλτάνο του Μπρουνέι. Διάφοροι σταρ του Χόλιγουντ διαδήλωσαν έξω από το ξενοδοχείο και καλούν τους υποψήφιους πελάτες σε μποϊκοτάζ ύστερα από την απόφαση του σουλτάνου να επιβάλει την ισλαμική σαρία στη χώρα του.

Την περασμένη εβδομάδα, ο σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ εξήγγειλε την πρώτη φάση της εφαρμογής του σκληρού ισλαμικού νόμου ο οποίος, μεταξύ άλλων, προβλέπει φυλακή για εκείνους που δεν συμμετέχουν στην προσευχή της Παρασκευής και εκτέλεση δια λιθοβολισμού σε όσους διαπράττουν τα «αμαρτήματα» της μοιχείας και της ομοφυλοφιλίας. Δεν φανταζόταν όμως τις αντιδράσεις που θα συναντούσε εκτός συνόρων και ειδικά στις ΗΠΑ, μια χώρα στην οποία έχει σημαντικά οικονομικά συμφέροντα. Ο σουλτάνος του Μπρουνέι έχει στην κατοχή του ολόκληρη αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων, την Dorchester Collectio. Σε αυτή ανήκει και το «Μπέβερλι Χιλς» που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία και τη λάμψη του Χόλιγουντ.

Το Χόλιγουντ διαδηλώνει: Οι σταρ καλούν σε μποϊκοτάζ ξενοδοχείου που ανήκει στον σουλτάνο του Μπρουνέι | iefimerida.gr 0

Το μποϊκοτάζ των πλούσιων και διάσημων ξεκίνησε πριν τη χθεσινή διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και οι κωμικοί Ελεν Ντε Τζενέρις και Τζέι Λίνο. Ο Ρίτσαρντ Μπράντον, το αφεντικό της Virgin, έγραψε το Σάββατο στο τουίτερ ότι ο ίδιος, η οικογένειά του και οι υπάλληλοι της εταιρίας του δεν θα ξαναμείνουν στο ξενοδοχείο «αν ο σουλτάνος δεν διασφαλίσει πρώτα τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα». Επίσης, διάφορες καλλιτεχνικές και φεμινιστικές οργανώσεις ακύρωσαν ήδη τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις τους στο «Μπέβερλι Χιλς».

Το Χόλιγουντ διαδηλώνει: Οι σταρ καλούν σε μποϊκοτάζ ξενοδοχείου που ανήκει στον σουλτάνο του Μπρουνέι | iefimerida.gr 1

Στο μποϊκοτάζ παίρνει μέρος και η τοπική αυτοδιοίκηση. Το δημοτικό συμβούλιο του Μπέβερλι Χιλς ύστερα από αίτημα της δημάρχου Λίλι Μπος, υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα το οποίο καταδικάζει την επιβολή της σαρία στο Μπρουνέι και απαιτεί από τον σουλτάνο να πουλήσει όλα τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του μέσω της Dorchester Collection.

Ωστόσο, ο διευθυντής της αλυσίδας του σουλτάνου, ο αμερικανός Κρίστοφερ Κόουντρεϊ κατηγόρησε για επιλεκτική ευαισθησία όσους διαμαρτύρονται με αφορμή το Μπρουνέι. «Υπάρχουν κι άλλες αλυσίδες ξενοδοχείων στην πόλη οι οποίες ανήκουν στη Σαουδική Αραβία», είπε. «Και το μπλουζάκι που φοράτε ίσως να έχει φτιαχτεί σε κάποια χώρα όπου δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Φωτογραφία: Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ