Θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη το Galaxy Tab της Samsung, μέχρι νεοτέρας - iefimerida.gr

Θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη το Galaxy Tab της Samsung, μέχρι νεοτέρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Samsung κέρδισε το δεύτερο γύρο της νομικής αντιπαράθεσης με την Apple, καθώς πέτυχε να αρθεί η απαγόρευση που είχε επιβληθεί για τη διάθεση στις χώρες της Ευρώπης της νέας πανίσχυρης ταμπλέτας Galaxy Tab 10.1, που αποτελεί το βασικότερο ανταγωνιστή του iPad.

Έτσι, η συσκευή μπορεί πια να πουληθεί ξανά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και στην Ελλάδα), εκτός και αν επιβληθεί νέα απαγόρευση την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα εκδοθεί νέα απόφαση.

H απαγόρευση με πανευρωπαϊκή ισχύ (πλην της Ολλανδίας) είχε επιβληθεί από γερμανικό δικαστήριο μετά από αγωγή της Apple που κατηγορεί τη Samsung ότι έχει παραβιάσει πατέντες της, οι οποίες αφορούν το iPad και το iPhone, κάτι που όμως η κορεατική εταιρία αρνείται κατηγορηματικά. Η αρχική απαγόρευση είχε θεωρηθεί πλήγμα για τη Samsung, όπως και η νέα εξέλιξη χαρακτηρίστηκε πλήγμα για το γόητρο της Apple.

Η προσωρινή άρση της απαγόρευσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το BBC, θα ισχύσει ενόσω το ίδιο δικαστήριο του Ντίσελντορφ εξετάζει αν η πρώτη απόφασή του ήταν η δέουσα, κυρίως κατά πόσο είχε το δικαίωμα να επιβάλει σε μια μη ευρωπαϊκή (κορεατική) εταιρία μια ευρύτερη απαγόρευση που δεν αφορούσε μόνο τη Γερμανία (όπου η απαγόρευση πώλησης του Galaxy Tab 10.1 συνεχίζει να ισχύει), αλλά και τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Ακόμα, η αμερικανική εταιρία αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι παρουσίασε στο αρχικό δικαστήριο, προκειμένου να εξασφαλίσει την απαγόρευση, έγγραφα που υπερέβαλαν ως προς την ομοιότητα των νέων υπολογιστών της Samsung (που "τρέχουν" το λειτουργικό σύστημα Android της Google) με τα iPad.

Πάντως, οι "κόντρες" σχετικά με τις παραβιάσεις πατεντών αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο στον κόσμο των τεχνολογικών εταιριών - προς μεγάλη ικανοποίηση των δικηγόρων που ειδικεύονται σε αυτές τις υποθέσεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS-BBC)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ