Αυτό είναι το προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας: Η αισθαντική φωνή του Νίκου Ψαρρά, ο Ομπάμα, ο Κουβέλης και η μουσική blockbuster [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας: Η αισθαντική φωνή του Νίκου Ψαρρά, ο Ομπάμα, ο Κουβέλης και η μουσική blockbuster [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια σαφή κινηματογραφική ματιά, κώδικες που παραπέμπουν σε blockbuster ταινία και δονήσεις εικόνων και λέξεων που στοχεύουν -με δραματικό τρόπο- να σκιαγραφήσουν μια πορεία από το χάος στο φως, το σποτάκι της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές του 2014, βγήκε στον αέρα. Με τίτλο «Σταθερά βήματα μπροστά» και χωρίς ΝΑ αναφέρεται ούτε μια φορά η Νέα Δημοκρατία, παρά μόνο ο Αντώνης Σαμαράς, δείχνει όσα πέτυχε η κυβέρνηση και κλείνει με την προειδοποίηση «δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Η φωνή του ηθοποιού Νίκου Ψαρρά, καθώς μέσα σε δύο λεπτά μεταφέρει το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας, είναι ένας από τους πλέον καθοριστικούς παράγοντες για τον αντίκτυπο που πετυχαίνει αυτό το σποτ. Ενα σποτ που ξεκινά με ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τα επεισόδια στην Αθήνα, τα λουκέτα, την ανεργία πίσω στο 2012, για να περάσει στην πρώτη έγχρωμη εικόνα που δεν είναι άλλη από αυτή του Αντώνη Σαμαρά, καθώς εργάζεται για την έξοδο από την κρίση. Για να ακολουθήσει μια φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και τον Φώτη Κουβέλη...

Ακούγεται μέχρι αυτό το σημείο στο σποτ: «Δυο χρόνια πριν η Ελλάδα βρέθηκε στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της. Η κρίση έμοιαζε να μην έχει τέλος. Ηταν εκείνη τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς μπαίνει στην ηγεσία μιας πολυκομματικής κυβέρνησης και αναλαμβάνει το έργο που κανείς δεν πίστευε, που η διεθνής κοινότητα θεωρούσε προσπάθεια καταδικασμένη πριν καν ξεκινήσει: να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο. Κι όμως με πρωτοφανή δουλειά σε όλα τα επίπεδα με προσπάθεια που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και ατελείωτο πείσμα για την Ελλάδα σήμερα τα αποτελέσματα».

Τα εξώφυλλα του ξένου Τύπου που καταδίκαζαν την Ελλάδα παίζουν σαν βροχή, η μουσική βαθαίνει θυμίζοντας χολιγουντιανή ταινία πολιτικού θρίλερ (που, όμως, ξέρεις ότι θα έχει happy end). Ξένοι ηγέτες μιλούν για την πρόοδο της Ελλάδας, ο αφηγητής συνεχίζει «ο Aντώνης Σαμαράς είπε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας, της πτώχευσης, της εξόδου από το ευρώ. Και έγινε», ενώ ο Ομπάμα καθισμένος απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά μιλά για την προόδο της Ελλάδος.

Και ξαφνικά το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά εξαφανίζεται. Βρισκόμαστε στο 1.10 λεπτό το βίντεο και μέχρι το τέλος έρχεται καταιγίδα εικόνων από θετικά δημοσιεύματα του εξωτερικού και εικόνες χαρούμενων φωτεινών προσώπων και εργοταξίων στην Ελλάδα. «Ομως η πατρίδα μας για πρώτη φορά έχει μπει στο σωστό δρόμο. Ενα δρόμο που μας περιλαμβάνει όλους και πάνω απ' όλα αυτούς που πληγώθηκαν περισσότερο» συνεχίζει ο αφηγητής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ