WC-TV: Τέλος εποχής -Αυτές είναι οι αγαπημένες σας σειρές που δεν θα ξαναδείτε ποτέ, κι αυτές που συνεχίζονται - iefimerida.gr

WC-TV: Τέλος εποχής -Αυτές είναι οι αγαπημένες σας σειρές που δεν θα ξαναδείτε ποτέ, κι αυτές που συνεχίζονται

WC-TV: Τέλος εποχής -Αυτές είναι οι αγαπημένες σας σειρές που δεν θα ξαναδείτε π
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ΤΑΖ σας δίνει τον απόλυτο οδηγό, για να ξέρετε ποιες σειρές δεν χρειάζεται να συνεχίσετε να νταουνλοουντιάζετε αφού τις τρώει το μαύρο σκοτάδι και "κόβονται". Και ποιες συνεχίζονται πανηγυρικά.Ποιος ακριβώς ορίζει τι είναι η "μεγάλη οθόνη;" Μόνο το εύρος του αμφιβληστροειδούς σου και των απολαύσεων που σου έχουν επιβάλλει να απολαμβάνεις. Γιατί πολύ απλά, η παραπεταμένη "μικρή οθόνη" της τηλεόρασης σου, εδώ και περίπου μια δεκαετία τουλάχιστον, έχει αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερη για όσους αγαπάμε την μυθοπλασία της κινούμενης εικόνας. Με όλη τη γκάμα των απολαύσεων. Από τις πιο ταπεινές μέχρι τις πιο αυτοκρατορικές. Η πλειοψηφία της πιτσιρικαρίας πλέον δεν μιλάει καν για τον "Spiderman". Mιλάει για το νέο γαμάτο σίριαλ. Κι ας είμαστε χώρα Ουγκάντα, που χωρίς να υπάρχει ένα εμπεριστατωμένο και πλήρες ενημερωμένο νόμιμο site να "κατεβάζουμε" πράγματα, αναγκαζόμαστε σε ημιπαρανομία να τα "κατεβάζουμε" πειρατικά.

Ναι, η τηλεόραση είναι το νέο σινεμά. Ντεκλαρέ όμως κι αυτό αποδεικνύεται από το πόσοι μάστορες του παραδοσιακού σινεμά, βρίσκουν πλέον ελευθερία έκφρασης στην τηλεόραση. Όμως η τηλεόραση, όπως και κάθε μπίζνα, έχει έναν αμείλικτο νόμο: Το "μου φέρνεις τα λεφτά μου πίσω ή τσάμπα σε πληρώνω;" Στις μπίζνες η λογική είναι πάντα μία: Το κέρδος. Και δυστυχώς, πολλές σειρές που ακουμπάνε το αριστούργημα, κόβονται με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καν να έχουν ένα αξιοπρεπές φινάλε, όταν "δεν τα φέρνουν" (τα χρήματα).

Αυτό για την αμερικάνικη tv, η μεγάλη σφαγή δηλαδή, γίνεται τον Μάιο. Όταν η σεζόν τελειώνει και οι καναλάρχες πρέπει να αποφασίσουν με βάση τα έσοδά τους, ποια σειρά θα έχει νέα επεισόδια για την επόμενη σεζόν και ποια θα μείνει στα σκοτάδια της τηλεοπτικής ιστορίας. Κάτι που συχνά για τους οπαδούς μιας σειράς, είναι εντελώς απογοητευτική εμπειρία, ειδικά όταν έχεις σπαταλήσει 20 ώρες από τη ζωή σου για να παρακολουθήσεις ένα σίριαλ πχ., μυστηρίου και στο κόβουν χωρίς καν να λυθεί το μυστήριο. Αυτά που ακολουθούν παρά κάτω, είναι τα τελευταία προγνωστικά για το ποιες από τις αγαπημένες σας σειρές αξίζει να συνεχίσετε να τις βλέπετε και ποιες όχι γιατί πήραν νοσοκομειακό εξιτήριο ετοιμοθάνατου.. Ενημερωθείτε κι απολαύστε (ή θρηνήστε τον νεκρό).

*Από το CBS, αποχαιρετίστε το "How I Met Your Mother" που ολοκλήρωσε τον κύκλο εργασιών του. Σε κρίσιμη κατάσταση χωρίς να έχει ληφθεί ακόμα τελική απόφαση όμως, είναι το "The Mentalist" και το "Hostages".

*Aπό το ABC φτιάξτε κόλυβα για το spin off του "Once Upon a Time" με τίτλο "Once Upon a Time in Wonderland".

*Στο CW, το οριστικό αντίο έρχεται για τη "Nikita". Aλλά σε ιδιαίτερα προβληματική θέση βρίσκονται τόσο το "Beauty and the Beast" όσο και το "The Carrie Diaries".

*To Fox τερματίζει με συνοπτικές διαδικασίες το φουτουριστικό "Almost Human" και το "Touch" το κλαίμε ήδη.

*Δύσκολα αλλά ακόμα αδιευκρίνιστα τα πράγματα στο ΝΒC, για το "Ηannibal" που μπορεί τελικά να τη γλυτώσει, μάλλον σκούρα για το "Revolution" και στην ίδια απόχρωση για το "Dracula".

*Tα καλά νέα αφορούν στις εξής σειρές μερικές από τις οποίες έχουν αποδειχτεί "υπεραιωνόβιες": "The Bing Bang Theory", "Blue Bloods", "Criminal Minds", "CSI" (ήμουν 19 και μέχρι να πεθάνω η μάνα μου ερωτεύτηκε τον μπάτσο Οράτιο), "Hawaii 5-0", "Person of Interest" (μπορώ να πάθω overdose βαρεμάρας με το δήθεν προχώ αλλά μαλακισμένο στην ουσία high concept του) , "Supernatural" (γιατί τα κοριτσάκια ερεθίζονται αν ο δαίμονας έχει μιζανπλί), "Τhe Vampire Diaries" (γιατί τα κοριτσάκια ερεθίζονται αν ο δαίμονας υπόσχεται και κλειτοριδικό και κολπικό οργασμό), "Grimm", "Sleepy Hollow", "Revenge", "Once Upon a Time", "Scandal", "Τhe Good Wife", "Arrow", "Αgents of S.H.I.E.L.D.", "Τhe Following", "Glee". Όλες οι παραπάνω σειρές, συνεχίζονται πανηγυρικά.

Όσον αφορά την καλωδιακή – συνδρομητική τηλεόραση, εκεί που πραγματικά γίνεται η μεγάλη τηλεόραση, τα πράγματα έχουν τη δική τους χάρη και λογική. Που σημαίνει:

*Μία από τις υπέροχες εκπλήξεις της χρονιάς, το κατασκοπικό δραματικό θρίλερ "The Americans" επιβιώνει με χάρη.

*Τα νεανικά χρόνια του Νόρμαν Μπέιτς από το "Ψυχώ" στο "Bates Motel" κερδίζουν συνεχώς έδαφος και συνεχίζουν το θεάρεστο δολοφονικό τους έργο.

*Oι "Vikings" είναι ασταμάτητοι.

*Το "American Horror Story" θα συνεχίσει να μας λούζει σε θεάρεστο αίμα.

*O Κέβιν Σπέισι στο "House of Cards" αρνείται να σταματήσει να μας εκπλήσσει με τον δολοφονικό αμοραλισμό του.

*To πειρατικό "Black Sails" του Μάικλ Μπέι, είναι πανέτοιμο να μας κάνει συνένοχους ένοχης απόλαυσης και το 2015.

*Το κατασκοπικό "Homeland" θα επιχειρήσει να διορθώσει τις αστοχίες της φετινής του χρονιάς.

*Oι αριστουργηματικοί "True Detective" θα ξαναχτυπήσουν με νέα ιστορία και νέο δίδυμο πρωταγωνιστών.

*Τα μαφιόζικα αλά Σκορσέζε εγκληματικά vintage γκλαμουράτα του "Boardwalk Empire" έχουν κι άλλη σημαδεμένη τράπουλα στο μανίκι τους.

*Το υπερσουξέ του "Game of Thrones" δεν τολμάει να το σταματήσει ο Θεός ο ίδιος.

*Το "True Blood" ξεκινάει την oλοκλήρωση του κύκλου εργασιών του (και καιρός ήταν όσο κι αν το αγαπάμε) τον Ιούνιο με τη Σούκι να έχει πηδηχτεί με όλους τους συμπρωταγωνιστές της

*Οι υπερστιλάτοι "Mad Men" έχουν για έβδομη και τελευταία τους χρονιά αρχίσει να σιδερώνουν τα κοστούμια τους.

*Τα αιμοβόρικα ζόμπι του "The Walking Dead" δε φαίνεται προς το παρόν να έχουν καμία διάθεση να παραιτηθούν από τις γκουρμέ ανθρωποφαγικές τους συνήθειες. Κι όλα αυτά, αφορούν στις σειρές που ήδη ξέρετε κι αγαπάτε. Γιατί έρχεται "κουβάς" από καινούργιες.

*Η μαμά της primetime σαπουνόπερας με το θρυλικό όνομα "Dallas" που παιζόταν για 14 ολόκληρα σεζόν από το 1978 ως το 1990, και ξεκίνησε πάλι το 2012 με συνέχεια των περιπετειών των παλιών ηρώων του, αποδεικνύει (και θα συνεχίσει) ότι κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη Σου Έλεν ακόμα κι αν γέρασε και έκοψε το αλκοόλ που στα παλιά επεισόδια έπεινε από τις 10 το πρωί.

ΥΓ: Αναγνωρίζω τη δημοσιογραφική μου ανεπάρκεια, δεν έχω κανένα νέο για τι θα γίνει με το υπερμοντέρνο σίριαλ "Κάτω Παρτάλι".

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana . Kάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του facebook www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ