Παραιτήθηκαν ομαδικά οι αρχισυντάκτες της Le Monde -Σε παρατεταμένη κρίση η γαλλική εφημερίδα

Παραιτήθηκαν ομαδικά οι αρχισυντάκτες της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», ύστερα από την πολύμηνη διαμάχη με την διεύθυνση που αφορούσε στην αναδιοργάνωση της σύνταξης της.

Τον περασμένο Μάρτιο η Ναταλί Νουγκερέντ, ανέλαβε τα νέα καθήκοντά της, ως διευθύντρια της γαλλικής εφημερίδας και σύμφωνα με ένα εσωτερικό υπόμνημα που είχε στείλει τον Φεβρουάριο του 2013, σχεδίαζε να ανακατατάξει το τμήμα της σύνταξης και να επανατοποθετήσει 50 εργαζομένους σε άλλες υπηρεσίες, κυρίως σε ψηφιακά μέσα.

Τότε, τα συνδικάτα μιλούσαν για «συγκαλυμμένο κοινωνικό πρόγραμμα», το οποίο επιβεβαιώθηκε έναν χρόνο αργότερα. «Εδώ και πολλούς μήνες, αποστείλαμε πολλά μηνύματα για να επισημάνουμε σημαντικές δυσλειτουργίες καθώς και την έλλειψη εμπιστοσύνης και επικοινωνίας με τη διεύθυνση που μας εμποδίζει να εκτελέσουμε τα καθήκοντά μας» δήλωσαν οι αρχισυντάκτες απευθυνόμενοι στην διευθύντρια της εφημερίδας Ναταλί Νουγκερέντ και τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Λουί Ντρεϊφούς.

«Προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις, χωρίς επιτυχία. Διαπιστώνουμε σήμερα ότι δεν είμαστε πλέον σε θέση να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που μας έχουν εμπιστευτεί και για αυτό παραιτούμαστε από τις θέσεις μας», ενώ πρόσθεσαν πως είναι διαθέσιμοι μέχρι να συνταχθεί νέα ομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ