Βαρύ κατηγορητήριο για Ζαρούλια, Αρβανίτη και λοιπούς: Γνώριζαν για τα εγκλήματα, διεύθυναν από κοινού την ΧΑ - iefimerida.gr

Βαρύ κατηγορητήριο για Ζαρούλια, Αρβανίτη και λοιπούς: Γνώριζαν για τα εγκλήματα, διεύθυναν από κοινού την ΧΑ

Βαρύ κατηγορητήριο για Ζαρούλια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρύ κατηγορώ απευθύνουν οι δικαστικές αρχές σε βάρος των 4 βουλευτών που πέρασαν τη Δευτέρα την πόρτα του Εφετείου, προκειμένου να απολογηθούν για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.Ηδη ο αριθμός των κατηγορουμένων για την εγκληματική οργάνωση έχει ανέλθει στους 68 με τις ανακρίτριες να καταλογίζουν και στους βουλευτές συμμετοχή σε αυτή μέσω εντολών ή εγκρίσεων εγκληματικών δράσεων, όπως απόπειρες ανθρωποκτονιών και βαριές σωματικές βλάβες, οι οποίες διαπράττονταν από τα "τσικό", δηλαδή τα τάγματα εφόδου, τα οποία λειτουργούσαν στα πρότυπα παραστρατιωτικών ομάδων.....

Στα κατηγορητήρια που δόθηκαν χθες στους Ζαρούλια, Κουκούτση, Αρβανίτη και Κούζηλο, περιγράφεται μέσα σε 10 σελίδες η εγκληματική δράση των μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και των βουλευτών, οι οποίοι "εντάχθηκαν στην οργάνωση, γνωρίζοντας και υποστηρίζοντας τις ναζιστικές αρχές της, ανελίχθηκαν στην ιεραρχία και αναδείχθηκαν ως εκ των επισήμων εκφραστών των θέσεων της οργάνωσης, διευθύνοντάς την από κοινού με τους άλλους, αναφερόμενοι απευθείας στον αρχηγό, και διακηρύσσοντας τις ως άνω αρχές με δημόσια ρητορική μίσους εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας και των θεσμών αλλά και εναντίον ομάδων που στοχοποιούνται ως πολιτικοί ή φυλετικοί εχθροί της οργάνωσης".

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο των αρχών, η οργάνωση, από κλειστή ομάδα ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών, μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό με την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, κατά τα πρότυπα του γερμανικού εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ, με κυρίαρχο πάντα τον "αρχηγό".

Ωστόσο ο πολιτικός σχηματισμός διαχωρίζεται στο πολιτικό τμήμα της οργάνωσης με βασική αρχή της την εξόντωση των "εχθρών του έθνους" και στο επιχειρησιακό, δηλαδή την ηγεσία, τους βουλευτές, τους περιφερειάρχες και τους πυρηνάρχες, το οποίο λειτουργούσε με στρατιωτική δομή και απόλυτη πειθαρχία στις εντολές των ανωτέρων.

Αύριο, Γιώργος Γερμενής και Στάθης Μπούκουρας θα προσέλθουν ενώπιον της ολομέλειας της βουλής για να υπερασπιστούν εαυτούς κατά την διάρκεια της συζήτησης μετά το αίτημα για άρση της ασυλίας τους. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, οι δύο προφυλακισμένοι βουλευτές θα μεταχθούν στη βουλή με κλούβα και θα βγάλουν τις χειροπέδες τους, όταν εισέλθουν στο κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ