Πότε θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις στα Λύκεια -Τι θα ισχύσει με την τράπεζα θεμάτων

Το διάστημα από τις 29 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προαγωγικές εξετάσεις σε όλα τα σχολεία. Μία διαδικασία που φέτος αλλάζει, καθώς για πρώτη φορά θα υπάρξει η τράπεζα θεμάτων για την Α' Λυκείου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής των ενδοσχολικών εξετάσεων θα ανακοινωθούν την Παρασκευή (9/5), με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Βήματος». Αυτές θα γίνουν παράλληλα με τις πανελλήνιες εξετάσεις- στις ενδιάμεσες ημέρες- οι οποίες ξεκινούν στις 28 Μαΐου, εξαιτίας των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των εξετάσεων για την Α' Λυκείου- δηλαδή στις 23-25 Μαΐου- θα «ανοίξει» η τράπεζα θεμάτων, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Πιο απλά, τα περίπου 300 θέματα που θα περιλαμβάνει θα κοινοποιηθούν μέσω διαδικτύου και θα έχουν πρόσβαση οι μαθητές. Από αυτά ο καθηγητής κάθε σχολείου θα κληρώνει ηλεκτρονικά το 50% των ερωτημάτων που θα θέσουν στους εξεταζόμενους.

Η τράπεζα των θεμάτων δεν θα εφαρμοστεί στα μαθήματα επιλογής, όπου το σύνολο των ερωτημάτων θα ορίζεται από τους καθηγητές. Οπως είναι γνωστό, από φέτος ο βαθμός της Α' Λυκείου θα υπολογίζεται στα μόρια εισαγωγής για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ετσι, οι μαθητές αυτής της τάξης, για να προαχθούν στην επόμενη, πρέπει να έχουν γενικό βαθμό τουλάχιστον 10. Θα πρέπει να έχουν ακόμη μέσο όρο τουλάχιστον 10 στην Ελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά και, τέλος, να συμπληρώσουν βαθμό τουλάχιστον 8 σε καθένα από τα υπόλοιπα μαθήματα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ