Χαμένο τραγούδι του Μέντελσον ανακαλύφθηκε και παίζεται για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό ύστερα από δυο αιώνες [βίντεο] - iefimerida.gr

Χαμένο τραγούδι του Μέντελσον ανακαλύφθηκε και παίζεται για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό ύστερα από δυο αιώνες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eνα χαμένο τραγούδι ξαναπαίρνει ζωή ύστερα από σχεδόν δυο αιώνες! Ενα τραγούδι του γερμανού συνθέτη Φέλιξ Μέντελσον το οποίο δεν είχε παιχτεί ποτέ δημόσια, ηχογραφήθηκε πολύ πρόσφατα και μεταδόθηκε σήμερα για πρώτη φορά από το BBC προς μεγάλη ευχαρίστηση του φιλόμουσου κοινού.
Το τραγούδι έχει τίτλο «Η καρδιά του ανθρώπου είναι σαν τη δική μου». Ο Μέντελσον το συνέθεσε το 1842 κατόπιν παραγγελίας ενός γνωστού του από το Θέατρο της Αυλής του Βερολίνου. Το τραγούδι όμως, άγνωστο γιατί, δεν παίχτηκε ποτέ μπροστά στο κοινό. Ο συνθέτης πέθανε το 1847 και η παρτιτούρα με το τραγούδι πουλήθηκε δυο φορές σε δημοπρασία, αρχικά το 1862 κι ύστερα ξανά το 1872.

Από τότε, τα ίχνη του τραγουδιού αγνοούνταν μέχρι πρόσφατα όπου η παρτιτούρα εντοπίστηκε σε ιδιωτική συλλογή στις ΗΠΑ . Πρόκειται να βγει και πάλι σε δημοπρασία, αυτή τη φορά από τον οίκο Christie's μέσα στο Μάιο με τιμή εκκίνησης τις 15.000 λίρες (18.260 ευρώ).

Η αυθεντικότητα της παρτιτούρας επιβεβαιώνεται από την υπογραφή του Μέντελσον, ο οποίος, όπως οι περισσότεροι συνάδελφοί του, συνήθιζε να υπογράφει όλες τις συνθέσεις του. «Οι υπογραφές του Μέντελσον είναι από μόνες τους ένα έργο τέχνης», λέει στο BBC o βρετανός λόγιος Πίτερ Γουόρντ Τζόουνς, ειδικός στον Μέντελσον.

«Πρόκειται για εξαιρετική ανακάλυψη», λέει ο Τόμας Βένιγκ από τον οίκο Christie's. «Το τραγούδι γράφτηκε κατά παραγγελία και σήμερα πια έχουμε καταλήξει στο ότι ο ίδιος ο Μέντελσον δεν επέτρεψε να παιχτεί για όσο ζούσε. Το χειρόγραφο είχε εξαφανιστεί για περίπου 140 χρόνια και όπως φαίνεται, είμαστε οι πρώτοι που ακούμε αυτή τη δημιουργία ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες της κλασικής μουσικής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ