Αυτός είναι ο Ελληνας Αϊνστάιν -Ο Ροδίτης μαθητής που σάρωσε στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο Ελληνας Αϊνστάιν -Ο Ροδίτης μαθητής που σάρωσε στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα διαθέτει «μυαλό» που διαπρέπει (κυρίως) εκτός των συνόρων. Οπως στην περίπτωση του ανήλικου μαθητή Αθηναγόρα Σκιαδόπουλου, ο οποίος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην 31η Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών 2014.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Πλέβεν της Βουλγαρίας με τη συμμετοχή 20 χωρών.

Στην αποστολή της Ελληνικής ομάδας συμμετείχε και ο Ροδίτης μαθητής της Γ' Λυκείου, ο οποίος κατάφερε να πετύχει το απόλυτο άριστα 40/40 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Η ελληνική ομάδα με δύο χρυσά μετάλλια, τρία χάλκινα και μία εύφημη μνεία, κατετάγη στην 5η θέση ανάμεσα στις 20 χώρες που συμμετείχαν στην 31η ΒΜΟ 2014

Η σταθερά υψηλή επίδοση του μαθητή, γράφει το τοπικό πόρταλ rodiaki.gr, δείχνει τον βαθμό προετοιμασίας του εν αναμονή μάλιστα και της 55ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Μαθηματικών ΙΜΟ 2014, που θα διεξαχθεί στο Κέηπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, από 3 έως 13 Ιουλίου και στην οποία θα συμμετέχει σαν μέλος της εξαμελούς Ελληνικής ομάδος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ