Eυρωεκλογές με... παροχές -Πού θα φτάσει η ιδιότυπη αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Eυρωεκλογές με... παροχές -Πού θα φτάσει η ιδιότυπη αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δημοψηφισματικός, διλημματικός και με έντονο άρωμα εθνικών εκλογών, όσον αφορά την παροχολογία, διαγράφεται ο προεκλογικός αγώνας για την ευρωβουλή, στις τρεις εβδομάδες που απομένουν μέχρι την προσφυγή στις κάλπες.

Ο πρωθυπουργός φέρεται έτοιμος να παρουσιάσει, όπως λένε συνεργάτες του, συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, εν είδει χρονοδιαγράμματος, για αυξήσεις μισθών και μείωση της φορολογίας. Ισως γιατί οι επιτυχίες στην μακροοικονομία δεν επαρκούν για να αλλάξουν άρδην - υπέρ της Νέας Δημοκρατίας-, το κλίμα στο θολό μέχρι στιγμής τοπίο των δημοσκοπήσεων.

Ο Αντώνης Σαμαράς απαντά με τον τρόπο αυτό και στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, που πρώτος... εθνικοποίησε το χαρακτήρα των ευρωεκλογών, δεσμευόμενος, μεταξύ άλλων και για την επαναχορήγηση του επιδόματος του ΟΑΕΔ, στους εποχικά εργαζόμενους στον Τουρισμό.

Ένα άλλο στοιχείο που χαρακτηρίζει αυτές τις εκλογές, κατά παρέκλιση από τα ευρωκοινοβουλευτικά ειωθότα, είναι ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας τους όσον αφορά τη μακροζωία της κυβέρνησης. Πιθανή νίκη ή ήττα με διαφορά δύο μονάδων δεν αλλάζει τίποτα. Μία ήττα, όμως, με διαφορά τεσσάρων ή περισσότερων μονάδων ανοίγει, όπως εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές, το δρόμο για ραγδαίες εξελίξεις.

Οι κρίσιμες, από κάθε άποψη, εκλογές έχουν και έντονο διλημματικό χαρακτήρα. Κατά τον πρωθυπουργό, οι ψηφοφόροι πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην πολιτική σταθερότητα, την ανάπτυξη, την έξοδο από την κρίση και στην πολιτική αστάθεια και την καταστροφή.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και το δίλημμα Βενιζέλου που συνδέει την πολιτική σταθερότητα μέ τα ποσοστά που θα πάρει η Ελιά. Ωστόσο, κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα διλήμματα είναι αν η κάλπη πρέπει να δικαιώσει την κ.Μέρκελ ή να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας. Αν η Ελλάδα δικαιούται μία λύση για το χρεός ή όχι, ενώ ο ελληνικός λαός καλείται να πει το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παροχές διλήμματα Ευρωεκλογές 2024
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ