Nεαρός Αφγανός προσπαθούσε να διασχίσει τη Μάγχη με αυτοσχέδια σχεδία - Διασώθηκε από ναυαγοσώστες - iefimerida.gr

Nεαρός Αφγανός προσπαθούσε να διασχίσει τη Μάγχη με αυτοσχέδια σχεδία - Διασώθηκε από ναυαγοσώστες

Nεαρός Αφγανός προσπαθούσε να διασχίσει τη Μάγχη με αυτοσχέδια σχεδία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας Αφγανός μετανάστης που προσπαθούσε να διασχίσει τη Μάγχη με μια σχεδία, διασώθηκε σήμερα από ναυαγοσώστες. Τον 23χρονο νεαρό περισυνέλεξαν ναυαγοσώστες την ώρα που βρισκόταν στα ανοιχτά της Σανγκάτ, κοντά στο Καλέ, ανακοίνωσε ο Μπερνάρ Μπαρόν, ο επικεφαλής των ναυαγοσωστών του Καλέ.
Ο Αφγανός είχε φύγει από τις γαλλικές ακτές με προορισμό τη Βρετανία. Για όχημα είχε μια μικρή σχεδία την οποία είχε κατασκευάσει χρησιμοποιώντας μερικές ξύλινες σανίδες. Το αυτοσχέδιο κατάρτι ήταν ένα πόδι τραπεζιού και πάνω του κρεμόταν ένα σεντόνι που χρησίμευε για πανί.
«Είναι πολύ σπάνιο οι ναυαγοσώστες να επεμβαίνουν στη θάλασσα για να διασώσουν μετανάστες», είπε ο Μπαρόν, καθώς τα ισχυρά ρεύματα δεν επιτρέπουν στους μετανάστες που προσπαθήσουν να φτάσουν στη Βρετανία να διασχίσουν μόνοι τους τη Μάγχη.
Οι επιβάτες ενός πλοίου που πέρασε κοντά από τον Αφγανό ενημέρωσαν τις αρχές. Μια ναυαγοσωστική λέμβος από το Καλέ και ένα ελικόπτερο του γαλλικού πολεμικού ναυτικού έσπευσαν να τον βοηθήσουν.
Ο νεαρός Αφγανός, που είχε αρχίσει να υποφέρει από υποθερμία, μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Καλέ στην αρχή «απογοητευμένος, στη συνέχεια χαρούμενος που διασώθηκε», σύμφωνα με τον Μπαρόν. Ο άνδρας παραδόθηκε στην αστυνομία.
Όπως ανακοίνωσαν οι ναυαγοσώστες, ο Αφγανός δεν είχε καμία ελπίδα να πετύχει στο εγχείρημά του, το οποίο ήταν ακόμη πιο επικίνδυνο καθώς υπήρχε πιθανότητα να συγκρουστεί με ένα από τα πολλά πλοία που διασχίζουν το κανάλι. «Εξαιτίας των ισχυρών ρευμάτων και του αέρα θα ήταν αδύνατο να διασχίσει κανείς τη Μάγχη, ακόμη και με ένα σκάφος με κουπιά», σημείωσε ο Μπαρόν.
Σύμφωνα με τη νομαρχία του Πα-ντε-Καλέ περίπου 400 μετανάστες προσπαθούν κάθε χρόνο να περάσουν στη Βρετανία. Οργανώσεις προάσπισης των μεταναστών εκτιμούν ότι ο αριθμός είναι περίπου 650.

Φωτογραφία: AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ