Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία - iefimerida.gr

Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία

Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε περισσότερες από 500 κατασχέσεις ακινήτων έχει προχωρήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Συγκεκριμένα συνολικά 586 ακίνητα έχουν κατασχεθεί, ενώ έχουν γίνει 160 αναγγελίες πλειστηριασμών.

Σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των εσόδων και μείωσης των οφειλομένων στους φορείς ασφάλισης το ΚΕΑΟ μόνο τον Μάιο, προχώρησε σε 327 κατασχέσεις ακινήτων, ενώ κινήθηκαν οι διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης κατά οφειλετών, οι οποίοι δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, για οφειλές ύψους 58.000.000 ευρώ.

Συνολικά στο πρώτο τρίμηνο του 2014, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών έχει ολοκληρώσει την διαδικασία αναγκαστικών μέτρων είσπραξης χρεών προς Ασφαλιστικά Ταμεία σε περίπου 10.000 περιπτώσεις.

Από 1 Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου έγιναν

  • 7.498 κατασχέσεις χρημάτων εις χείρας τρίτων
  • 556 κατασχέσεις ακινήτων
  • 89 κατασχέσεις κινητών περιουσιακών στοιχείων (αυτοκίνητα κτλ.)
  • 133 αναγγελίες σε πλειστηριασμό
  • 1.832 παραγγελίες κατάσχεσης ακινήτων/κινητών περιουσιακών στοιχείων

Πότε οι οφειλέτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατάσχεση

  • Αν καθυστερήσουν την καταβολή της τελευταίας δόσης της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα. Παρά το γεγονός ότι προβλέπεται πρόστιμο 15%, εντούτοις ο έφορος μπορεί να διατάξει κατάσχεση κατάθεσης.
  • Οταν δεν υποβάλλουν τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ καθ' όλο το διάστημα κατά το οποίο είναι ενταγμένοι στη ρύθμιση. Εστω και μία δήλωση να μην υποβάλουν, θα χάνουν τη ρύθμιση για όλα τα παλιά χρέη του.
  • Αν αφήσουν απλήρωτο οποιοδήποτε νέο χρέος του προς το Δημόσιο με αποτέλεσμα αυτό να καταστεί ληξιπρόθεσμο. Αν δηλαδή καθυστερήσουν έστω και μία μέρα να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα τον τρέχοντα φόρο εισοδήματος, τον τρέχοντα ΦΠΑ, μια δόση φόρου κληρονομιάς ή τα τέλη κυκλοφορίας, τότε θα τίθονται αυτόματα εκτός ρύθμισης και για τα παλιά χρέη του.
  • Αν διαπιστωθεί ότι έχουν υποβάλει ελλιπή ή αναληθή στοιχεία για την εισοδηματική και την περιουσιακή τους κατάσταση προκειμένου να τους χορηγηθεί η ρύθμιση.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ