Προσφυγή Τζήμερου -Σκυλακάκη στο ΣτΕ: Ζητούν τηλεοπτικό χρόνο και καταγγέλλουν έμμεση χρηματοδότηση των κομμάτων - iefimerida.gr

Προσφυγή Τζήμερου -Σκυλακάκη στο ΣτΕ: Ζητούν τηλεοπτικό χρόνο και καταγγέλλουν έμμεση χρηματοδότηση των κομμάτων

Προσφυγή Τζήμερου -Σκυλακάκη στο ΣτΕ: Ζητούν τηλεοπτικό χρόνο και καταγγέλλουν έ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Θάνος Τζήμερος και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατηγορώντας τους εμπνευστές της υπουργικής απόφασης για την κατανομή τηλεοπτικού χρόνου κάνοντας λόγο για παραβίαση συνταγματική αρχής της ισότητας και έμμεση χρηματοδότηση των κομμάτων μέσω του δωρεάν χρόνου διαφημιστική προβολής ενόψει των εκλογών.Η προσφυγή τους στο ΣτΕ αφορά στο γεγονός ότι ο τηλεοπτικός χρόνος δίδεται στα κόμματα ανάλογα με τα ποσοστά που έλαβαν στις εκλογές του 2012 με συνέπεια τα κόμματα και οι συνασπισμοί των κομμάτων που δεν περιλαμβάνονται στην επίμαχη υπουργική απόφαση να μην έχουν την ευχέρεια να προβληθούν μέσω διαφημιστικών μηνυμάτων.

Οπως λένε στην προσφυγή τους οι «γέφυρες δημιουργία ξανά και η δράση που συνασπίστηκαν έχουν παρουσία στο πολιτικό σκηνικό από το 2009 και το 2012 και σύμφωνα με τα κριτήρια της αναλογικής ισότητας έπρεπε να λάβουν τηλεοπτικό χρόνο ανάλογο με εκείνον του ΛΑΟΣ και των Οικολόγων Πράσινων».

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ