Το δρομολόγιο της ταλαιπωρίας -Γυρίζοντας όλο το Αιγαίο με το «Πρέβελης» - iefimerida.gr

Το δρομολόγιο της ταλαιπωρίας -Γυρίζοντας όλο το Αιγαίο με το «Πρέβελης»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπομονή και πολύ ελεύθερο χρόνο θα πρέπει να είχαν οι επιβάτες του οχηματαγωγού πλοίου «Πρέβελης», το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή από τον Πειραιά και έφτασε στον τελικό του προορισμό, το λιμάνι της Ρόδου, το μεσημέρι της Κυριακής, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αλλά και του ατυχήματος που είχε τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι της Σαντορίνης

Το «Πρέβελης» έχει αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά το απόγευμα της Παρασκευής και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά - Μήλο - Θήρα - Ανάφη - Ηράκλειο - Σητεία - Κάσο - Κάρπαθο - Διαφάνι - Χάλκη - Ρόδο.

Οπως γράφει και το in.gr το πλοίο, που αποκολλήθηκε με ιδία μέσα, αφού πρώτα διενεργήθηκε προληπτικός έλεγχος, αναχώρησε τελικά στις 3:30 το μεσημέρι από το λιμάνι Αθηνιός της Σαντορίνης, με 78 επιβάτες 11 φορτηγά 10 οχήματα και 3 δίκυκλα για τους επόμενους προορισμούς του.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, η Λιμενική Αρχή Κάσου ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το πλοίο δεν μπορεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Κάσου και ότι συνεχίζει το δρομολόγιό του για το λιμένα Πηγαδιών Καρπάθου.

Στην Κάσο επρόκειτο να αποβιβασθούν 25 επιβάτες και 6 φορτηγά, ενώ προς επιβίβαση κατά δήλωση του ναυτικού πράκτορα ανέμεναν 6 επιβάτες και ένα φορτηγό όχημα.

Λόγω καιρικών συνθηκών, το πλοίο δεν κατάφερε να προσεγγίσει ούτε στην Κάρπαθο ούτε στο Διαφάνι, όπου επρόκειτο να αποβιβαστούν 12 επιβάτες και να επιβιβαστούν εννέα.

Το πλοίο έφτασε τελικά το μεσημέρι της Κυριακής στον τελικό του προορισμό, τη Ρόδο και αποβίβασε τους επιβάτες για Κάσο και Κάρπαθο κατά την επιστροφή του στον Πειραιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ