Δίκη Πιστόριους: «Ούρλιαζε, έκλαιγε, προσευχόταν» -Τι κατέθεσε ο γείτονας που πήγε στο σπίτι του αθλητή το μοιραίο βράδυ - iefimerida.gr

Δίκη Πιστόριους: «Ούρλιαζε, έκλαιγε, προσευχόταν» -Τι κατέθεσε ο γείτονας που πήγε στο σπίτι του αθλητή το μοιραίο βράδυ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

διακοπής της δίκης, λόγω των πασχαλινών διακοπών.Με μαύρο κοστούμι, μαύρη γραβάτα, λευκό πουκάμισο, μαύρα γυαλιά ηλίου και κουρεμένος εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ο Όσκαρ Πιστόριους, μετά από δύο εβδομάδες

Πρώτος μάρτυρας που εξετάστηκε ήταν ένας γείτονάς του, που -όπως κατέθεσε- ο αθλητής ήταν συντετριμμένος, αφού πυροβόλησε την Ρίβα Στέενκαμπ.

Ο Γιόχαν Στάντερ ήταν ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο τηλεφώνησε ο Πιστόριους στις 03.18, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, μόλις είχε πυροβολήσει τη Ρίβα. «Πυροβόλησα την Ρίβα. Την πέρασα για διαρρήκτη. Σε παρακαλώ έλα γρήγορα», του είπε ο αθλητής, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας.

Ο Στάντερ, όταν πήγε στο σπίτι του Πιστόριους μαζί με την οικογένειά του, τον είδαν να κατεβαίνει τις σκάλες κρατώντας στα χέρια του την Στέενκαμπ. «Ήταν συντετριμμένος, ούρλιαζε, έκλαιγε, προσευχόταν. Μας ζήτησε να τον βοηθήσουμε να την μεταφέρουμε στο νοσοκομείο» όπως ανέφερε.

Ο μάρτυρας εξετάστηκε από τον Κένι Ολντβάγκε, έναν εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κ. Πιστόριους, και όχι από τον επικεφαλής της υπερασπιστικής του ομάδας, Μπάρι Ρουξ. Η ομάδα υπεράσπισης θα εξετάσει ως μάρτυρες, εκτός από κάποιους γείτονες του αθλητή και έναν εμπειρογνώμονα βαλλιστικής. Θα κληθεί, επίσης, ψυχολόγος για να καταθέσει σχετικά με την αναπηρία του Πιστόριους και το πόσο ευάλωτο τον κάνει να αισθάνεται.

Ο Πιστόριους υποστηρίζει ότι δεν πυροβόλησε τη Ρίβα σκόπιμα. Βρισκόταν έξω από την πόρτα του μπάνιου και σε κατάσταση πανικού, θεωρώντας ότι μέσα στο χώρο είχε κρυφτεί διαρρήκτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ