Tέλος εποχής: Ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι πια ο κύριος μέτοχος της Μicrosoft - iefimerida.gr

Tέλος εποχής: Ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι πια ο κύριος μέτοχος της Μicrosoft

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαζί με τον Στιβ Τζομπς έγιναν τα σύγχρονα σύμβολα δημιουργίας και επιχειρηματικότητας. Τώρα ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, αλλά και γνωστός φιλάνθρωπος, σε μια απόφαση ζωής πουλάει 4,6 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας που δημιούργησε και παύει πλέον να είναι ο βασικός της μέτοχος.

Οταν ίδρυσε την εταιρεία με τον Πολ Αλεν, ο Μπιλ Γκέιτς είχε το 64% των μετοχών. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει αρχίσει να ρίχνει βάρος στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί μέσω του ιδρύματος του Bill & Melinda Gates Foundation. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, μια συναλλαγή τον εμφάνισε να πουλάει 4,6 εκατομμύρια μετοχές της MSFT (to the tune of $185.6 million) ρίχνοντας το μερίδιό του στο 4%.

Σήμερα, με 330,1 εκατομμύρια μετοχές στα χέρια του, είναι ο νούμερο δύο μεγαλύτερος μέτοχος, ενώ πρώτος με 333 εκατομμύρια μετοχές είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Στιβ Μπάλμερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Microsoft μέτοχος Μπιλ Γκέιτς φιλάνθρωπος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ