Σάλος: Η αρραβωνιαστικιά του Κλούνεϊ συνήγορος του αρχιπράκτορα του Καντάφι που κατηγορείται για τη σφαγή 1.200 κρατουμένων - iefimerida.gr

Σάλος: Η αρραβωνιαστικιά του Κλούνεϊ συνήγορος του αρχιπράκτορα του Καντάφι που κατηγορείται για τη σφαγή 1.200 κρατουμένων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από μια ανάπαυλα φωτογραφήσεων και πρωτοσέλιδων σε κουτσομπολίστικα περιοδικά λόγω του αρραβώνα της με τον εργένη-σύμβολο, Τζορτζ Κλούνεϊ, η Αμάλ Αλαμουντίν επιστρέφει δυναμικά στα καθήκοντά της. Θα είναι η συνήγορος του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης επί Καντάφι ενώπιον του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου.

Η μελλοντική «κυρία Κλούνεϊ» θα παρουσιαστεί στο διεθνές δικαστήριο για να απαιτήσει την έκδοση του Αμπντουλάχ Αλ Σενούσι στη Χάγη, καθώς στη Λιβύη όπου πρόκειται να δικαστεί, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις διεξαγωγής μιας δίκαιης δίκης.

Ο 64χρονος πλέον Σενούσι και δεξί χέρι του Καντάφι επί τέσσερις δεκαετίες αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Κατηγορείται για τη σφαγή 1.200 κρατουμένων στις φυλακές της Τρίπολης Αμπού Σάλεμ, έχει καταδικαστεί ερήμην από δικαστήριο των Παρισίων για βομβιστική χτύπημα σε γαλλικό αεροσκάφος το 1989, ενώ θεωρείται ύποπτος από τις αρχές της Σκωτίας για τη βομβιστική επίθεση στο Λόκερμπι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ