Ναυτική τραγωδία ανοιχτά της Σάμου με νεκρούς μετανάστες - iefimerida.gr

Ναυτική τραγωδία ανοιχτά της Σάμου με νεκρούς μετανάστες

Ναυτική τραγωδία ανοιχτά της Σάμου με νεκρούς μετανάστες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο νεκροί και 37 διασωθέντες -και όχι 50 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από το αρχηγείο του Λιμενικού-, είναι οι παράτυποι μετανάστες που έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή δύο λέμβων, με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων.

Στις έρευνες που είναι σε εξέλιξη συμμετέχουν τρία αλιευτικά με ιδιώτες δύτες, δύο πλωτά του λιμενικού, σκάφος της frontex και πολεμικό πλοίο. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Ερευνάς του υπουργείου Ναυτιλίας έχει ζητήσει την αποστολή ελικοπτέρου στην περιοχή στην οποία σπεύδει και ένα πολεμικό πλοίο.

Κατά δήλωση των διασωθέντων, στις δύο λέμβους επέβαιναν περίπου 60 με 65 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη θαλάσσια περιοχή υπάρχουν και άλλοι αγνοούμενοι.

Ο δήμαρχος της Σάμου μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε πως η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αναφερόμενος στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είπε πως βελτιώνονται, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά στις έρευνες

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ