Ελεύθερος αφέθηκε ο ηγέτης του Σιν Φέιν, Τζέρι Ανταμς, που κατηγορείται για δολοφονία του ΙRΑ - iefimerida.gr

Ελεύθερος αφέθηκε ο ηγέτης του Σιν Φέιν, Τζέρι Ανταμς, που κατηγορείται για δολοφονία του ΙRΑ

Ελεύθερος αφέθηκε ο ηγέτης του Σιν Φέιν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι άφησε ελεύθερο απόψε τον ηγέτη του κόμματος Σιν Φέιν Τζέρι Άνταμς έπειτα από τέσσερις ημέρες κράτησής του και ανάκρισής του στο πλαίσιο της έρευνας για μια δολοφονία που φέρεται ότι είχε διαπράξει ο IRA το 1972, ενώ αναμένεται η εισαγγελία να ανακοινώσει εάν θα του ασκήσει δίωξη για την υπόθεση.Ο 65χρονος Πρόεδρος του Σιν Φέιν, ο οποίος ανακρινόταν από την 30η Απριλίου σχετικά με την υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας της Τζιν Μακόνβιλ, μιας μητέρας 10 παιδιών, το 1972, «αφέθηκε ελεύθερος» και ο φάκελός του διαβιβάστηκε στην εισαγγελία, η οποία θα αποφασίσει εάν θα του ασκήσει δίωξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βορειοϊρλανδικής αστυνομίας.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Άνταμς την περασμένη Τετάρτη, στο πλαίσιο της έρευνας για την απαγωγή και τη δολοφονία της Τζιν Μακόνβιλ το 1972. Έχει διορία ως τις 21:00 (ώρα Ελλάδας) για να αποφασίσει εάν θα του απαγγείλει κατηγορίες, θα τον αφήσει ελεύθερο ή θα ζητήσει την περαιτέρω παράταση της κράτησής του.

Ο Ανταμς ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη σύλληψή του την Τετάρτη ότι είναι «αθώος» και δεν είχε «καμία ανάμιξη» στην απαγωγή και τη δολοφονία της Μακόνβιλ. Η σύλληψη και η κράτησή του αύξησαν τις εντάσεις στους κόλπους της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου η ειρήνη χαρακτηρίζεται εύθραυστη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ