Πώς ξεκίνησε το μακελειό στην Οδησσό -Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες για την τραγωδία - iefimerida.gr

Πώς ξεκίνησε το μακελειό στην Οδησσό -Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες για την τραγωδία

Πώς ξεκίνησε το μακελειό στην Οδησσό -Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες για την τραγω
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ξεκίνησε το μακελειό στην Οδησσό, που κόστισε τη ζωή δεκάδων φιλορώσων που κάηκαν ζωντανοί στην Οδησσό την Παρασκευή. Αυτό τουλάχιστον διηγούνται αυτόπτες μάρτυρες, που μιλούν για εκδίκηση χιλιάδων οπαδών ποδοσφαίρου και διαδηλωτών υπέρ της Ουκρανίας, οργισμένων για την επίθεση που είχε δεχθεί νωρίτερα την ίδια ημέρα η πομπή τους προς το γήπεδο.

Οι υποστηρικτές των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης, για την αναμέτρηση του ουκρανικού πρωταθλήματος. Η Ναταλία Πετροπάβλοφσκα, μια από της επικεφαλής του κινήματος υπέρ της Μαϊντάν στην Οδησσό, δήλωσε ότι δεν ήταν μια πολιτική διαδήλωση και ότι το κίνημά της δεν είχε καλέσει σε καμιά συγκέντρωση εκείνη την ημέρα. «Ηταν οπαδοί των ποδοσφαιρικών ομάδων, νέοι, και στη χώρα αυτή οι νέοι είναι φυσικά περισσότερο υποστηρικτές μιας ενωμένης Ουκρανίας παρά της Ρωσίας», δήλωσε.

Στην πομπή επικρατούσαν τα χρώματα του κίτρινου και του γαλάζιου, τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας αλλά και της μιας από τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, ξαφνικά η πομπή δέχθηκε επίθεση από πολλές εκατοντάδες φιλορώσους διαδηλωτές καλά εξοπλισμένους, ορισμένοι ήταν ένοπλοι, φορούσαν κράνη και κουκούλες. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Παρά την εξέλιξη αυτή, οι οπαδοί των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων έφθασαν στο στάδιο. Ομως, στο ημίχρονο του αγώνα, πολλοί από αυτούς έφυγαν και κατευθύνθηκαν στην πλατεία όπου οι φιλορώσοι είχαν κατασκηνώσει από τα μέσα Μαρτίου, έξω από το πέτρινο κτίριο στο οποίο στεγάζονταν τα συνδικάτα.

Αυτό το αγριεμένο πλήθος «άρχισε να καταστρέφει, να βάζει φωτιά στις σκηνές. Οι φιλορώσοι κατάφεραν να φύγουν αλλά επέλεξαν να καταφύγουν στο κτίριο των συνδικάτων», δήλωσε η Πετροπάβλοφσκα.

Τα πράγματα ξέφυγαν από τον έλεγχο και το κτίριο πυρπολήθηκε, πιθανότατα από κοκτέιλ μολότοφ, ενώ η τραγική καθυστέρηση της πυροσβεστικής- έφτασε έπειτα από τουλάχιστον μία ώρα- συνέβαλε στο μακελειό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις οπαδοί Οδησσός φιλορώσοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ