«Βούλιαξε» το αεροδρόμιο του Ηρακλείου από τουρίστες -Θα ξεπεράσει τους 55.000 μέχρι την Κυριακή - iefimerida.gr

«Βούλιαξε» το αεροδρόμιο του Ηρακλείου από τουρίστες -Θα ξεπεράσει τους 55.000 μέχρι την Κυριακή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Βούλιαξε» το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, μόνο που δεν πρόκειται για έντονο καιρικό φαινόμενο, αλλά για... πλημμυρίδα επισκεπτών. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε 11 ώρες (την Παρασκευή) προσγειώθηκαν 122 πτήσεις, κάτι που μεταφράζεται σε 22.000 επιβάτες.
Το νούμερο προκαλεί εντύπωση και όχι άδικα, καθώς αποτελεί ρεκόρ, το οποίο μάλιστα μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να... σπάσει και να δώσει τη θέση του σε νέο. Οπως αναφέρει ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας, αναμένεται μέχρι την Κυριακή το βράδυ ο αριθμός των επισκεπτών να ξεπεράσει τις 55.000.

Οπως αναφέρει και το σάιτ neakriti.gr, οι περισσότερες πτήσεις είναι τσάρτερ και έρχονται από την Γερμανία, ενώ ακολουθούν επισκέπτες από τη Ρωσία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και την Αγγλία.

Ολα αυτά είναι θετικά προμηνύματα ενόψει καλοκαιριού, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως ο Απρίλιος ήταν ακόμα καλύτερος και από τον... Ιούνιο του 2013. Συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» μετακινήθηκαν 109.960 επιβάτες έναντι 76.807 τον Απρίλιο του 2013. Η αύξηση δηλαδή σε σχέση με πέρυσι έφτασε στο 43,16%.

Με βάση τα στοιχεία του Μαΐου και με το "καλημέρα" τα σχέδια πτήσεων (slots) στο αεροδρόμιο παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 30% σε σχέση με πέρυσι.

Σε ότι έχει να κάνει με τον ανθρωπογεωγραφία των επισκεπτών, η πλειοψηφία τους είναι Γερμανοί (αύξηση κατά 70% σε σχέση με πέρυσι). Παράλληλα κατά 30% είναι η αύξηση από την αγορά της Γαλλίας και 50% η αύξηση από τη Βρετανία. Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κινήθηκαν αφίξεις από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ