Θέλετε προαγωγή; Κερδίστε την με την προσωπικότητα σας - iefimerida.gr

Θέλετε προαγωγή; Κερδίστε την με την προσωπικότητα σας

Θέλετε προαγωγή; Κερδίστε την με την προσωπικότητα σας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν έρχεται η ώρα της προαγωγής, οι επαγγελματικές δεξιότητες δεν είναι το μόνο στοιχείο που ενδιαφέρει τους εργοδότες. Η στάση και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του εργαζόμενου παίζουν τεράστιο ρόλο στο πόσο καλά το εν λόγω πρόσωπο μπορεί να συνεργαστεί.

«Η συντριπτική ποσότητα των δεδομένων στηρίζει τον ισχυρισμό ότι η προσωπικότητα εξασφαλίζει την απόδοση στην εργασία καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη γνωστή μέθοδο αξιολόγησης, συμπεριλαμβανομένων και των συνεντεύξεων και των τεστ IQ» εξηγεί ο ψυχολόγος Ρομπερτ Χόγκαν: «Η προσωπικότητα είναι ένας βασικός παράγοντας που χρησιμοποιείται για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το προσωπικό»

Με βάση τις έρευνες , τα δεδομένα και την εμπειρία των εμπειρογνωμόνων, πέντε τύποι προσωπικότητας είναι πιο πιθανό να κερδίσουν την προαγωγή.

Το παιδί της παρέας
Eχει μια ευχάριστη προσωπικότητα και όλοι χαίρονται να τον έχουν κοντά τους. Είναι πιθανό να είναι ένας καλός διαχειριστής ή αρχηγός της ομάδας , λόγω αυτών των ιδιοτήτων .

Ο ηγέτης
Όταν οι καινούργιοι εργαζόμενοι πρέπει να συνεργαστούν, πάντα θα υπάρχει τουλάχιστον ένας ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του ηγέτη. Αυτό το άτομο ξέρει πώς να κάνει εποικοδομητική κριτική και να αναθέτει καθήκοντα ανάλογες με τις ικανότητες των μελών της ομάδας .

Ο προσαρμόσιμος
Αυτό το άτομο μαθαίνει πολύ γρήγορα και είναι σε θέση να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε εργασία ή περιβάλλον εργασίας. Η νοημοσύνη και η διαίσθηση του τον βοηθάει να ανταπεξέλθει με επιτυχία σε κάθε νέο ρόλο

Ο αποφασιστικός
Ενα άτομο σίγουρο για τις αποφάσεις του είναι πολύ χρήσιμο σε μία ηγετική θέση . Η δυνατότητα να επιλέξει γρήγορα την καλύτερη λύση τον κάνει σημαντικό κομμάτι της επιχειρηματικής στρατηγικής.

Ο ηθικός
Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο ρόλος του εργαζόμενου, οι πράξεις του καθοδηγούνται από την αίσθηση της ηθικής και ακεραιότητας. Αυτό το άτομο δεν θα φέρει σε δύσκολη θέση τους συναδέλφους του και θα κάνει πάντα το σωστό για την ομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ