Απελευθερώθηκαν οι στρατιωτικοί παρατηρητές του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία -Επειτα από μία εβδομάδα - iefimerida.gr

Απελευθερώθηκαν οι στρατιωτικοί παρατηρητές του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία -Επειτα από μία εβδομάδα

Απελευθερώθηκαν οι στρατιωτικοί παρατηρητές του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία -Επειτα από μ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από μία εβδομάδα, έληξε με αίσιο τρόπο η περιπέτεια που πέρασαν στην Ουκρανία οι στρατιωτικοί παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Δώδεκα άτομα ήταν στα χέρια των αυτονομιστών, που τους απήγαγαν στο Σλαβιάνσκ στις 25 Απριλίου.

Οι παρατηρητές κρατούνταν γιατί θεωρήθηκε πως κατείχαν αδιευκρίνιστο υλικό και κατηγορήθηκαν ότι ήταν κατάσκοποι του ΝΑΤΟ. Ο ηγέτης των αυτονομιστών του Σλαβιάνσκ, Βιάτσελσαβ Πονομάρεφ, δήλωσε στο Interfax ότι διέταξε την απελευθέρωσή τους, εξαιτίας της κλιμάκωσης των ταραχών στην πόλη.

Επειτα από την κατάρριψη δύο ελικοπτέρων του ουκρανικού στρατού έξω από το Σλαβιάνσκ, με αποτέλεσμα το θάνατο δύο μελών του πληρώματός τους, δύο άλλοι στρατιώτες των δυνάμεων σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις. Ο Πονομάρεφ ανέφερε πως δέκα ντόπιοι επίσης σκοτώθηκαν, αν και δεν επιβεβαιώθηκε από αντικειμενικές πηγές η πληροφορία, όπως αναφέρει το Associated Press.

Ενας από τους απαχθέντες παρατηρητές, ο Γερμανός Αξελ Σνάιντερ, δήλωσε στο πρακτορείο ότι και οι 12 είναι σε καλή κατάσταση και κράτησαν τη θετική τους στάση κατά τη διάρκεια της ομηρίας τους, προκειμένου να αντέξουν. Ανάμεσα στους απαχθέντες ήταν τρεις ακόμη Γερμανοί και από ένας Πολωνός, Δανός και Τσέχος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ