Αίμα και σφαίρες στην Ουκρανία -Σφοδρές μάχες στην πόλη Κραματόρσκ, συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις - iefimerida.gr

Αίμα και σφαίρες στην Ουκρανία -Σφοδρές μάχες στην πόλη Κραματόρσκ, συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις

Αίμα και σφαίρες στην Ουκρανία -Σφοδρές μάχες στην πόλη Κραματόρσκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα όπλα συνεχίζουν να «μιλούν» στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των φιλορώσων αυτονομιστών συνεχίζονται κοντά στην πόλη Κραματόρσκ, όπως και η προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων στο Σλαβιάνσκ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Αρσέν Αβάκοφ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πύργο της τηλεόρασης στο Κραματόρσκ, κοντά στο προπύργιο των ανταρτών της Σλαβιάνσκ όπου την Παρασκευή μαίνονταν σφοδρές μάχες. «Η ενεργή φάση της επιχείρησης συνεχίστηκε τα ξημερώματα. Δεν σταματάμε», έγραψε ο Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook χωρίς να δώσει πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Την ίδια ώρα, μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός των συγκρούσεων. Στη διάρκεια της νύχτας τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι μάχες διεξάγονταν κοντά στο Κραματόρσκ, επικαλούμενα νοσοκομειακές πηγές που ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν. Ολα αυτά, έπειτα από το θάνατο δύο Ουκρανών στρατιωτικών, κατά την κατάρριψη δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων από ένοπλους αυτονομιστές στο Σλαβιάνσκ. Οι αυτονομιστές δήλωσαν ότι τρεις μαχητές και δύο πολίτες επίσης σκοτώθηκαν κατά την προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων στην πόλη.

Η λίστα των θυμάτων όμως μεγάλωσε δραματικά, έπειτα από το θάνατο δεκάδων ανθρώπων στη φωτιά και τις οδομαχίες μεταξύ φιλορωσικών και φιλοευρωπαϊκών ομάδων στην Οδησσό, την Παρασκευή. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία στην Οδησσό, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 37, οι περισσότεροι μεταξύ αυτών έχασαν τη ζωή τους όταν το κτίριο των συνδικάτων πυρπολήθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ