Τσίπρας: Go Back κυρία Μέρκελ, με την Τρόικα, τους τοκογλύφους και την αλαζονεία σας - iefimerida.gr

Τσίπρας: Go Back κυρία Μέρκελ, με την Τρόικα, τους τοκογλύφους και την αλαζονεία σας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Go back κ. Μέρκελ κ.Σόιμπλε κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκατούρας της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας την ομιλία του στη Μυτιλήνη, δύο εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα επιθετικός, έστειλε μήνυμα εντός και εκτός συνόρων: «Go back μαζί με την τρόικά σας, τους τοκογλύφους σας, τη σκληρότητά σας, την αλαζονεία σας, την περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό, που τόσα χρόνια έχει γίνει αντικείμενο της χλεύης και της εκμετάλλευσής σας» είπε και υπογράμμισε πως ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ανεχτεί να καθορίσει ποιος θα τον κυβερνά επειδή εξυπηρετεί καλύτερα τα δικά τους συμφέροντα.

Πρεσάροντας την κυβέρνηση και με επίκεντρο την οικονομική ατζέντα προειδοποίησε ότι «δεν θα ανεχτούμε τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους» και επιτέθηκε στη συγκυβέρνηση διερωτώμενος «Τι μας προετοιμάζουν ο κύριος Σαμαράς, ο κύριος Βενιζέλος, οι τραπεζίτες φίλοι τους, οι ολιγάρχες σύμμαχοί τους, οι ακροδεξιοί κολλητοί τους και όλη η φάρα που μας οδήγησε ως εδώ;». «Είναι οι ίδιοι που ανάμεσα στα λόγια και τα έργα τους μεσολαβεί η τόσο αγαπημένη τους πολιτική κίνηση της κωλοτούμπας», απάντησε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βενιζέλος μεταμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ σε μύκητα των Μνημονίων

Από τα «πυρά» του δεν ξέφυγε ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον οποίο και σχολίασε πως έχει μεταμορφώσει το ΠΑΣΟΚ σε «σε μύκητα των μνημονίων, κρυμμένο στις ρίζες μιας εκ γενετής ξερής Ελιάς». Επέστησε δε την προσοχή μετά τις εκλογές καθώς όπως ανέφερε «Τότε θα εμφανίσουν το νέο μνημόνιο που έχουν ήδη έτοιμο στα συρτάρια τους. Για να ξεμπερδεύουν με δικαιώματα, μισθούς, συντάξεις, δημοκρατικές ελευθερίες». Ωστόσο, για ακόμα μία φορά πήρε σαφείς αποστάσεις από την παροχολογία και κατέβασε τον πήχη των υποσχέσεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε και δεν υποσχόμαστε να σας σώσουμε. Είδατε πώς σας έσωσε το ΠΑΣΟΚ τα περασμένα χρόνια. Είδατε πώς σας έσωσε η ΝΔ. Βλέπετε πώς σας σώζει η συμμαχία τους. Εμείς τέτοια κοροϊδία δεν πρόκειται να διαπράξουμε».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το δίλημμα των ευρωεκλογών , που συμπυκνώνεται στο δίπολο «Αριστερά ή ακροδεξιά, ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ» , και έχει ανάγει σε προεκλογική του σημαία.

Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας θέλει να πάει τη χώρα πίσω στα λάθη του χθες

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας επέλεξε ως νέο σύνθημα το «go back». Ταιριάζει απόλυτα στον ίδιο και στο κόμμα του. Θέλουν να πάνε τη χώρα πίσω. Πίσω στα λάθη του χθες, πίσω στο διχασμό, πίσω στην κρίση που τώρα ξεπερνάμε. Η Ελλάδα όμως προχωράει και αφήνει πίσω τον κύριο Τσίπρα».

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ