Λουτρό αίματος στην ανατολική Ουκρανία: Συνεχίζεται η επίθεση του στρατού -Για πολλούς νεκρούς μιλάει το Κίεβο - iefimerida.gr

Λουτρό αίματος στην ανατολική Ουκρανία: Συνεχίζεται η επίθεση του στρατού -Για πολλούς νεκρούς μιλάει το Κίεβο

Λουτρό αίματος στην ανατολική Ουκρανία: Συνεχίζεται η επίθεση του στρατού -Για π
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η στρατιωτική επιχείρηση την οποία εξαπέλυσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός στην πόλη Σλαβιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, είχε αποτέλεσμα «πολλούς νεκρούς» στις τάξεις των ανταρτών και δύο νεκρούς μεταξύ των ανδρών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.«Η επίθεση εναντίον των τρομοκρατών συνεχίζεται», είπε ο Τουρτσίνοφ, χρησιμοποιώντας την ορολογία που χρησιμοποιεί η μεταβατική κυβέρνηση για να αναφερθεί στους ρωσόφωνους αυτονομιστές αντάρτες.

«Κατά την διάρκεια της επιχείρησης οι εγκληματίες υπέστησαν βαριές απώλειες: πολλούς νεκρούς και τραυματίες, πολλούς αιχμαλώτους. Δυστυχώς, λάβαμε πληροφορίες για δύο νεκρούς και επτά τραυματίες στις τάξεις των στρατιωτών μας», δήλωσε ο ίδιος.

Η εκπρόσωπος των αυτονομιστών στο Σλαβιάνσκ Στέλλα Χορόσεβα έκανε νωρίτερα λόγο για πέντε νεκρούς, «τρία μέλη των παραστρατιωτικών ομάδων και δύο πολίτες», κατά την διάρκεια της επίθεσης. Σύμφωνα με την ίδια, οι αντάρτες «έχασαν τέσσερα ως πέντε σημεία ελέγχου στα όρια της πόλης».

Απευθυνόμενος στη Ρωσία, ο Τουρτσίνοφ απαίτησε από τη Μόσχα να «σταματήσει την υστερία».

«Καλώ την ηγεσία της Ρωσίας: σταματήστε την ιστορία όσον αφορά τις εξελίξεις που εκτυλίσσονται στην Ουκρανία. Σταματήστε τις απειλές και τον εκφοβισμό», ανέφερε.

«Απαιτούμε η Ρωσία να σταματήσει τις προκλήσεις σε βάρος της χώρας μας και να μην καταφύγει στην τρομοκρατία, στις δολιοφθορές και στις στρατιωτικές απειλές για να ασκεί πίεση στη χώρα μας», συνέχισε ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας.
«Αν ανησυχείτε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ασχοληθείτε με αυτά στη δική σας χώρα όπου οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων είναι συστηματικές», πρόσθεσε ο Τουρτσίνοφ.

Εξάλλου σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η ουκρανική συνοριοφρουρά ματαίωσε προσπάθειες Ρώσων «ενόπλων δολιοφθορέων» να παρεισφρήσουν στο έδαφος της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στην ανακοίνωση ο Τουρτσίνοφ ανέφερε ακόμα ότι η επιχείρηση για να ανακαταληφθεί το Σλαβιάνσκ δεν προχώρησε όσο γρήγορα ανέμενε το Κίεβο, καθώς την περιέπλεξε το γεγονός πως οι φιλορώσοι κρύβονται «πίσω από τους πολίτες» και «πυροβολούν από διαμερίσματα πολυκατοικιών», όπως τόνισε, κατηγορώντας τους αυτονομιστές πως χρησιμοποιούν άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

«Απαιτούμε οι τρομοκράτες, οι δολιοφθορείς, όλοι όσοι πήραν τα όπλα εναντίον της χώρας μας να παραδώσουν τα όπλα τους, να παραδοθούν, να αφήσουν ελεύθερους τους ομήρους και να αποχωρήσουν από τα κτίρια της δημόσιας διοίκησης», ανέφερε ο Τουρτσίνοφ.

Επικαλούμενος την κρίση στην ανατολική Ουκρανία ο Τουρτσίνοφ υπέγραψε εξάλλου ένα διάταγμα το οποίο επαναφέρει σε ισχύ την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για τους άνδρες από 18 ως 25 ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ