Οι χάρτες που αποδεικνύουν που έχει πέσει το μοιραίο Boeing -Ερωτήματα δημιούργησε νέα έκθεση της Malaysia - iefimerida.gr

Οι χάρτες που αποδεικνύουν που έχει πέσει το μοιραίο Boeing -Ερωτήματα δημιούργησε νέα έκθεση της Malaysia

Οι χάρτες που αποδεικνύουν που έχει πέσει το μοιραίο Boeing -Ερωτήματα δημιούργη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη βεβαιότητα πως το Boeing 777 το οποίο αγνοείται εδώ και δύο μήνες έχει πέσει ακριβώς στο σημείο στο οποίο διεξάγονται οι έρευνες διατυπώνει ο επικεφαλής της διεθνούς ομάδας ερευνών, Ανγκους Χιούστον, ο οποίος, πάντως, επισημαίνει ότι δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να συνδέονται με το μοιραίο αεροπλάνο.«Είμαι βέβαιος ότι η περιοχή στον νότιο (Ινδικό) Ωκεανό είναι η σωστή», δήλωσε ο Ανγκους Χιούστον στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Κουάλα Λουμπούρ, αφού μια ιδιωτική αυστραλέζικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι εντόπισε τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου στον Κόλπο της Βεγγάλης, κοντά στο Μπαγκλαντές.

Ο Χιούστον πρόσθεσε ότι τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού του Μπαγκλαντές ερευνούν προσεκτικά την περιοχή στον Κόλπο της Βεγγάλης, όπου η εταιρεία Georesonance ανακοίνωσε ότι εντόπισε αντικείμενα που ενδέχεται να προέρχονται από τα συντρίμμια της πτήσης MH370. «Προς το παρόν δεν έχουν βρει τίποτα», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν επεσήμανε από την πλευρά του ότι αναμένει την ενημέρωση από το Πολεμικό Ναυτικό του Μπαγκλαντές προτού αποστείλει στον Κόλπο της Βεγγάλης για να ερευνήσει την περιοχή ένα βαθυσκάφος που ανήκει σε μαλαισιανή εταιρεία.

«Θα προχωρήσουμε βάσει επιβεβαιωμένων και επαληθευμένων στοιχείων», υπογράμμισε ο Χουσέιν, προσθέτοντας ότι είναι πολύ ακριβό να χρησιμοποιηθεί το εξειδικευμένο αυτό σκάφος χωρίς να υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

Ο Χουσέιν δήλωσε εξάλλου ότι συμφωνεί με τον Χιούστον ότι το Boeing, το οποίο μετέφερε 239 ανθρώπους, κατέπεσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό. «Είμαι αρκετά βέβαιος ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο», είπε, όμως παραδέχθηκε ότι οι προκλήσεις παραμένουν τεράστιες.

Ο Χιούστον πρόσθεσε ότι η νέα φάση της έρευνας, στην οποία θα χρησιμοποιηθεί περισσότερος υποθαλάσσιος εξοπλισμός, ενδέχεται να διαρκέσει έως έναν χρόνο.

Από την πλευρά του ο Χουσέιν ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στην Κυριακή στην Καμπέρα για μια τριμερή συνάντηση με εκπροσώπους της Κίνας και της Αυστραλίας με θέμα τη συνέχιση των ερευνών για την πτήση MH370, την ανάπτυξη των πόρων και το κόστος των νέων επιχειρήσεων.

Στη δημοσιότητα η έκθεση της Malaysia που δημιουργεί νέα ερωτήματα

Εν τω μεταξύ , η Malaysia Airlines έδωσε χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα την πιο λεπτομερή έως τώρα καταγραφή των όσων συνέβησαν στην πτήση MH370, όπου περιγράφεται η διαδρομή που ενδέχεται να ακολούθησε το αεροπλάνο αφού βγήκε από την καθορισμένη πορεία του και η σύγχυση που ακολούθησε.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, πέρασαν τέσσερις ώρες από τη στιγμή που υπήρξε το πρώτο στοιχείο ότι έχει χαθεί η επικοινωνία με το αεροπλάνο και την απόφαση να ξεκινήσει έρευνα.

Χάρτες που περιγράφουν την πιθανή πορεία που ακολούθησε το Μπόινγκ δείχνουν ότι επέστρεψε από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και πέταξε πάνω από τη χερσόνησο της Μαλαισίας. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι στη συνέχεια στράφηκε νότια και κατευθύνθηκε προς τον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Παρόλα αυτά η προκαταρκτική έκθεση αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα, όπως το αν το αεροσκάφος άλλαξε επίτηδες πορεία αφού τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι επικοινωνίες.

Οι χάρτες που αποδεικνύουν που έχει πέσει το μοιραίο Boeing -Ερωτήματα δημιούργησε νέα έκθεση της Malaysia | iefimerida.gr 0

Δεν έπεισαν οι απαντήσεις του υπουργού Μεταφορών της χώρας

Ο Μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών δεν απάντησε πειστικά στις επικρίσεις για την καθυστέρηση των τεσσάρων ωρών μέχρι να ενημερώσουν οι αρχές της Μαλαισίας το κέντρο επιχειρήσεων αναζήτησης για το αγνοούμενο αεροπλάνο. Το μόνο στο οποίο περιορίστηκε να πει ήταν ότι στην περίπτωση της πτήσης 447 της Air France, που συνετρίβη το 2009 στον Ατλαντικό Ωκεανό, χρειάστηκαν έξι με επτά ώρες για να ξεκινήσουν οι έρευνες για την αναζήτησή της.

Εξάλλου, ο Χουσέιν δήλωσε ότι μια ανεξάρτητη επιτροπή που ερευνά την αεροπορική
τραγωδία θα αποφανθεί αν το χρονικό διάστημα των τεσσάρων ωρών ήταν λογικό.

Τίτλοι τέλους στη φρίκη -Ξεκινούν οι κηδείες των επιβαινόντων

Στο μεταξύ, οι συγγενείς των ανθρώπων που επέβαιναν στη μοιραία πτήση, φαίνεται ότι αρχίζουν να συνειδητοποιούν την ανείπωτη τραγωδία και ανακοίνωσαν ότι από το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουν οι πρώτες κηδείες.

Αλλωστε, ήδη από την Πέμπτη, η εταιρεία κάλεσε τους συγγενείς, που θεωρούνται νεκροί εδώ και μερικές εβδομάδες, να «αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα», να εγκαταλείψουν τα κέντρα υποστήριξης και να επιστρέψουν στην πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ