Κλινική για την πρόληψη της παιδεραστίας εγκαινιάζεται στο Βερολίνο - iefimerida.gr

Κλινική για την πρόληψη της παιδεραστίας εγκαινιάζεται στο Βερολίνο

Κλινική για την πρόληψη της παιδεραστίας εγκαινιάζεται στο Βερολίνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παιδεραστία είναι κάτι που μπορεί να προληφθεί; Αυτό ισχυρίζονται γερμανοί επιστήμονες οι οποίοι ετοιμάζονται να εγκαινιάσουν την πρώτη κλινική στη χώρα για την πρόληψη αυτής της διαστροφής.
Η θεραπευτική πρόληψη της παιδεραστίας θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το καλοκαίρι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Charite του Βερολίνου και θα απευθύνεται σε έφηβους 12 – 18 χρονών. Με τη σύνθημα «Μη γίνεσαι εγκληματίας» («Kein Täter Werden) το πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Σεξολογίας, φιλοδοξεί να διαπιστώσει τυχόν παρεκκλίνουσες σεξουαλικές συμπεριφορές όσο το δυνατό συντομότερα. Στο κέντρο θα μπορούν να απευθύνονται είτε οι ίδιοι οι έφηβοι εφόσον διαπιστώσουν κάποιες «περίεργες» ορμές είτε άτομα του στενού τους περιβάλλοντος.
Ο διευθυντής του προγράμματος Κλάους Μίχαελ Μπάγερ δήλωσε ότι στόχος είναι «να μπορούν να εξετάζουν οι ψυχολόγοι τουλάχιστον τρεις νέους κάθε εβδομάδα και να διαπιστώνουν αν παρουσιάζουν τυχόν διαταραχές». «Το σημαντικό», τόνισε, «είναι να εντοπίζονται αυτές οι διαταραχές όσο το δυνατό συντομότερο και τα άτομα να λαμβάνουν ψυχιατρική βοήθεια προτού να αρχίσουν να υλοποιούν τις διεστραμμένες φαντασιώσεις τους».
Το πρόγραμμα πρόληψης της παιδεραστίας θα χρηματοδοτείται από το γερμανικό Υπουργείο Οικογένειας το οποίο θα δαπανήσει 750.000 ευρώ για μια περίοδο τριών ετών. Η θεραπεία θα είναι δωρεάν εκτός από τους έφηβους και για τους ενήλικες άντρες που νιώθουν σεξουαλική έλξη για παιδιά.
Πέρυσι, ο καθηγητής Μπάγερ και η ομάδα του πραγματοποίησαν πιλοτικά έρευνα μεταξύ 20 εφήβων με σεξουαλικές διαταραχές. Οπως διαπίστωσαν, οι μισοί από αυτούς παρουσίαζαν τάσεις για παιδεραστία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ