Στο εδώλιο ο πρώην υπουργός Μιχαηλίδης, ο γιος του και ένας έμπορος όπλων για τις μίζες στα εξοπλιστικά - iefimerida.gr

Στο εδώλιο ο πρώην υπουργός Μιχαηλίδης, ο γιος του και ένας έμπορος όπλων για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Στο εδώλιο ο πρώην υπουργός Μιχαηλίδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απέρριψε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων τα αιτήματα των κατηγορουμένων που ζητούσαν αναβολή για την υπόθεση των μιζών για τα torm1, με κεντρικά πρόσωπα να κάθονται στο εδώλιο τον πρώην υπουργό εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη, το γιο του Μιχάλη και τον έμπορο όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάτ.

Ο τελευταίος είναι καταζητούμενος και στο δικαστήριο εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος του ο δικηγόρος Θέμης Σοφός, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι παράνομη η παραπομπή του σε δίκη γιατί δεν κλητεύθηκε ποτέ κατά την προδικασία, ούτε στην προκαταρκτική εξέταση, ούτε κλήθηκε σε απολογία, ούτε πήρε κλήση για το δικαστήριο.

Μάλιστα ο συνήγορός του υποστήριξε ακόμη ότι ο κατηγορούμενος βρίσκεται στη Δαμασκό της Συρίας και ουδέποτε του δόθηκε η ευκαιρία να πει τις απόψεις του στην ελληνική δικαιοσύνη.

Ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε τις αντιρρήσεις που προέβαλε η υπεράσπιση, με την αιτιολογία ότι η κλήτευση ήταν νόμιμη σε κατηγορούμενο αγνώστου διαμονής.

Ο πρώην υπουργός της Κύπρου είχε εκδοθεί στην Ελλάδα έπειτα από αίτημα των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης και οι συγκατηγορούμενοι του κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος τουλάχιστον 10 εκατ. δολαρίων που διακινήθηκαν για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το ΥΠΕΘΑ των TOR - M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι αμοιβές σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν ως τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο γιος του Κύπριου πρώην υπουργού, Μιχάλης, καθώς το ποσό των 10 εκατ. φαίνεται ότι διακινήθηκε από υπεράκτια εταιρεία στην Κύπρο σε δικό του λογαριασμό, στον οποίο ήταν συνδικαιούχος ο πατέρας του.

Η δίκη διέκοψε την συνεδρίαση της λόγω κωλυμάτων για τις 12 Μαΐου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ