To ολόγυμνο πορτραίτο του Γιανουκόβιτς και οι άλλοι κιτς θησαυροί που έκρυβε στο σπίτι του [εικόνες]

Tους κιτς «θησαυρούς» που φύλαγε στο σπίτι του ο πρώην προέδρος του Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, εκθέτουν τώρα οι Ουκρανοί στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης. Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν τη δυνατότητα να «θαυμάσουν» τα εκατοντάδες βάζα σε διάφορα μεγέθη του πρώην ισχυρού άνδρα του Κιέβου, τα απίστευτα μπιμπελό με τα οποία είχε διακοσμήσει το παλάτι του, τις εκατοντάδες εικόνες που είχε, αλλά και τα πορτραίτα του ιδίου, της γυναίκας του και της ερωμένης του, που είχε κρεμασμένα στους τοίχους του σπιτιού του.

Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της έκθεσης είναι εκείνο με τα πορτραίτα του πρώην προέδρου της Ουκρανίας. Από αυτό που κρατά ως άλλος Ατλας στα χέρια του την Ουκρανία, ως αυτό όπου είναι ολόγυμνος. Επίσης, σε άλλους πίνακες εμφανίζεται με στρατιωτικές στολές και ως οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων, ενώ δεν λείπουν και οι προτομές.

Εντύπωση προκαλούν ακόμη δύο ακόμη «κομμάτια» της έκθεσης. Η κούκλα που θυμίζει λίγο... μάπετ σόου και έχει το κεφάλι του Γιανουκόβιτς ντυμένο... Ελβις Πρίσλεϊ, αλλά και το πορτραίτο της ξανθιάς ερωμένης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έκθεση ΟΥΚΡΑΝΙΑ Βίκτορ Γιανουκόβιτς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ