Beer Mile: Το παράξενο άθλημα των μπυρόβιων -Τρέξτε ένα μίλι πίνοντας μπύρα... αν μπορείτε [βίντεο] - iefimerida.gr

Beer Mile: Το παράξενο άθλημα των μπυρόβιων -Τρέξτε ένα μίλι πίνοντας μπύρα... αν μπορείτε [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιτέλους ένα άθλημα για τους λάτρεις της μπύρας, στο οποίο οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να πίνουν το αγαπημένο ποτό, ενώ, παράλληλα, τρέχουν για να σπάσουν κάποιο ρεκόρ.Ονομάζεται Beer Mile, δηλαδή το μίλι της μπύρας, δεν είναι τόσο... αθώο, καθώς απαιτεί πολύ καλή σωματική αντοχή, αλλά και στομάχι, μιας και όσοι συμμετέχουν είναι υποχρεωμένοι να τρέξουν ένα μίλι, αλλά κάθε φορά που περνούν από την αφετηρία πρέπει να πιουν ένα κουτάκι μπύρας.

Η μπύρα πρέπει να είναι αυστηρά από 5% περιεκτικότητας σε αλκοόλ και το κουτάκι να περίπου 350 ml, οπότε ο στόχος δεν είναι ιδιαίτερα εύκολος. Εννοείται ότι απαγορεύεται ο... εμετός.

Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθούμε τον Καναδό Τζέιμς Νίλσεν, δύο φορές πρωταθλητή στα 5.000 μέτρα, ο οποίος καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στο Beer Mile.

Χρειάστηκε 4.57 λεπτά για να τερματίσει το μίλι, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 5.09.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως υπάρχει επιστημονική εξήγηση για τα κατορθώματά του σε αυτό το άθλημα τονίζοντας «Εχω μάθει πολύ καλά τη φυσική της μηχανικής των ρευστών και της μετατόπισης του αέρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ