Φουσκωτούς ιπτάμενους δίσκους και υπερηχητικά αλεξίπτωτα για τον Αρη ετοιμάζει η NASA - iefimerida.gr

Φουσκωτούς ιπτάμενους δίσκους και υπερηχητικά αλεξίπτωτα για τον Αρη ετοιμάζει η NASA

Φουσκωτούς ιπτάμενους δίσκους και υπερηχητικά αλεξίπτωτα για τον Αρη ετοιμάζει η
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φαίνεται πώς η NASA έχει μεγάλα σχέδια για τον Κόκκινο πλανήτη, αφού ήδη παρουσίασε τις νέες τεχνολογίες που σκοπεύει να αναπτύξει, για πιθανές νέες αποστολές της εκεί.

Υπερηχητικά αλεξίπτωτα και ελαφροί φουσκωτοί «ιπτάμενοι δίσκοι», θα εξασφαλίζουν την ομαλή προσεδάφιση ογκωδών αντικειμένων και φορτίων στην επιφάνεια του Άρη, προκειμένου να μεταφερθούν αντικείμενα αρκετά πιο ογκώδη από το Curiosity που ζυγίζει έναν τόνο.

Η ξεχωριστή ατμόσφαιρα του Αρη με πυκνότητα μόλις το 1% της Γης, καθιστά την προσεδάφιση ενός οχήματος πολύπλοκη και τα διαστημικά σκάφη δεν είναι δυνατόν να στηριχθούν μόνο σε πυραυλοκινητήρες ή μόνο σε αλεξίπτωτα.

Ετσι οι ερευνητές της NASA, αναπτύσσουν ένα νέα αλεξίπτωτο πλάτους 30,5 μέτρων, καθώς και δύο φουσκωτές συσκευές πλάτους 6 και 8 μέτρων, βοηθώντας την προσεδάφιση φορτίου.

Η πρώτη δοκιμή του προγράμματος αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο νησί Καουάι στη Χαβάη, ενώ μέσα στο 2015 θα γίνουν και δύο δοκιμές στη στρατόσφαιρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ