Εντυπωσίασε η νέα πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου, στην τελετή αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων [εικόνες] - iefimerida.gr

Εντυπωσίασε η νέα πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου, στην τελετή αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων [εικόνες]

Εντυπωσίασε η νέα πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου στην τελετή αφής της Φλόγας για τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Καλλιμάρμαρο η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Nanjing 2014», παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.

Τα βλέμματα τράβηξαν η νέα πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και οι ιέρειες, οι οποίες μάγεψαν με την χορογραφία, εμπνευσμένη από τις λυγερόκορμες Καρυάτιδες. Την επιμέλεια της χορογραφίας είχε αναλάβει για μία ακόμη φορά η Αρτεμις Ιγνατίου και είχε τίτλο «Καρυάτιδες», ενώ υπεύθυνος για την μουσική ήταν ο Γιάννης Ψεμάδας. Η φλόγα άναψε στα χέρια της πρωθιέρειας με τον παραδοσιακό τρόπο και στη συνέχεια την μεταλαμπάδευσε στον αθλητή της ξιφασκίας Μάριο Γιακουμάτο, για να παραδοθεί στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της πόλης, Λιου Πονγκ.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ανάβει η ιερή Φλόγα για την Ολυμπιάδα Νέων, καθώς έχουν προηγηθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων το 2010 στην Σιγκαπούρη και οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων στο Ινσμπρουκ της Αυστρίας. Σκοπός της Ολυμπιάδας είναι να εμπνεύσει και να παρακινήσει όλους τους νέους να συμμετέχουν και να αγκαλιάσουν το Ολυμπιακό ιδεώδες και τις αξίες.

φωτογραφίες eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ