Αναβλήθηκε η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Αλεξόπουλου - iefimerida.gr

Αναβλήθηκε η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Αλεξόπουλου

Αναβλήθηκε η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Αλεξόπουλου -Εξετάζεται το αίτημ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν θα διεξαχθεί σήμερα, Τετάρτη, η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και πλέον ανεξάρτητος, ζήτησε και εξασφάλισε την αναβολή της εξέτασης του αιτήματος που τον αφορά, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής.

Σε αυτή, ο κ. Αλεξόπουλος, αφού δηλώνει την αθωότητά του, εξηγεί ότι πρέπει να παραστεί σε δίκη στη Λάρισα για παράνομη χρήση ραδιοσυχνοτήτων -για την οποία έχει ήδη αρθεί η ασυλία του- και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να δώσει το παρών στη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Ολομέλεια εξετάζει και θα ψηφίσει για το αίτημα των δικαστικών αρχών να αρθεί η ασυλία τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τους Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης δήλωσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία, καθώς όπως δήλωσε με ανακοίνωσή του διαπίστωσε ότι για τρεις από τους βουλευτές δεν είναι επαρκή τα στοιχεία κατηγορίας τους για άρση ασυλίας. «Αυτά τα είχα ήδη, προ ενός μηνός, δημόσια κοινοποιήσει. Ετσι συνεπής στις θέσεις μου, απέχω σήμερα από την ονομαστική ψηφοφορία», ανέφερε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ