Για φοροδιαφυγή κατηγορείται η Μοντσεράτ Καμπαγιέ -Απέκρυψε μισό εκατομμύριο ευρώ - iefimerida.gr

Για φοροδιαφυγή κατηγορείται η Μοντσεράτ Καμπαγιέ -Απέκρυψε μισό εκατομμύριο ευρώ

Για φοροδιαφυγή κατηγορείται η Μοντσεράτ Καμπαγιέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιος είπε ότι η φοροδιαφυγή στο χώρο της σόου μπίζνες είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο; Για φοροδιαφυγή κατηγορείται και η Μοντσεράτ Καμπαγιέ στην Ισπανία. Η ντίβα της όπερας φέρεται να απέκρυψε μισό εκατομμύριο ευρώ από την εφορία και κλήθηκε χθες από δικαστή της Βαρκελώνης για να δώσει σχετική κατάθεση στις 9 Μαϊου.

Η Καμπαγιέ, σύμφωνα με την καταγγελία, το 2010 είχε δώσει συναυλίες σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις και πραγματοποίησε ηχογραφήσεις στη Μόσχα, στη Γενεύη και στη Βαρκελώνη. Ο δικαστής πιστεύει ότι όλες αυτές τις δραστηριότητες τις έκλεισε μέσω διοργανώτριας εταιρίας που εδρεύει στην Ανδόρα για να μην πληρώσει φόρο εισοδήματος στο ισπανικό κράτος. Επίσης, τα έσοδα από τις συναυλίες και τις πωλήσεις των CD κατατέθηκαν σε τράπεζα της Ανδόρας, η οποία είναι από τους μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους στην Ευρώπη.

Αλλά, οι σχέσεις της καταλανής ντίβας με την Ανδόρα δεν σταματούν εκεί. Παρόλο που η Μοντσεράτ Καμπαγιέ διαμένει το περισσότερο διάστημα του χρόνου στη Βαρκελώνη, έχει δηλώσει ως μόνιμο τόπο κατοικίας το κρατίδιο των Πυρηναίων, πάλι για φορολογικούς λόγους, όπως φαίνεται.

Το ισπανικό υπουργείο οικονομικών υπολογίζει ότι η Καμπαγιέ χρωστά συνολικά στο δημόσιο φόρους ύψους 508.462 ευρώ για τα έσοδα που απέκρυψε. «Τα όποια προβλήματα μπορεί να έχω με την εφορία, οδεύουν προς επίλυση», δήλωσε η τραγουδίστρια με επίσημο ανακοινωθέν. Η εφορία ενδέχεται να της ζητήσει εφάπαξ καταβολή του ποσού που χρωστάει, ενώ παράλληλα την απειλεί με πρόστιμο και δέσμευση περουσιακών στοιχείων. Τα δυο τελευταία χρόνια πάντως, η Μοντσεράτ Καμπαγιέ έχει μειώσει σημαντικά τις καλλιτεχνικές της εμφανίσεις λόγω προβλημάτων υγείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ