Τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου με μία ματιά -Η μάχη του ανθρώπου για την κατάκτηση του ουρανού [βίντεο] - iefimerida.gr

Τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου με μία ματιά -Η μάχη του ανθρώπου για την κατάκτηση του ουρανού [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μεγαλύτερο, το πιο δυνατό, το πιο γρήγορο. Από καταβολής κόσμου, ο άνθρωπος ήθελε πάντα να ξεπεράσει τα προηγούμενα ρεκόρ. Η «μάχη» για την κατάκτηση του ουρανού, με το ψηλότερο κτίριο είναι από αυτές που παραμένουν ακόμη «ζεστές», μια και οι αρχιτέκτονες συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους για να κάνουν την υπέρβαση.

Οι πρώτοι ουρανοξύστες ορθώθηκαν στις ΗΠΑ, στα τέλη του 19ου αιώνα. Από τότε όμως έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Επειτα από προετοιμασία και δοκιμές μηνών, πρόσφατα ξεκίνησε η κατασκευή του Kingdom Tower στην Τζέντα. Με ύψος 1.001 μ., θα φτάσει εκεί όπου κανένα άλλο κτίριο δεν έχει καταφέρει. Αλλά ήδη είναι στα σκαριά τα σχέδια για το επόμενο βήμα.

Από τα τέλη της δεκαετίας του '90 η Ασία έχει μπει δυνατά στο παιχνίδι των γιγαντιαίων κτιρίων. Αυτή η μανία δημιούργησε τους Petronas Towers στην Κουάλα Λουμπούρ, το 1998 με ύψος 452 μ., τον ουρανοξύστη Ταϊπέι 101 (501 μ.) και βέβαια το Burj Khalifa, που κοσμεί το Ντουμπάι από το 2009 και είναι το ψηλότερο κτίριο φτάνοντας στα 828 μέτρα.

Σύντομα θα ξεπεραστεί. Οταν τουλάχιστον είναι έτοιμος ο Kingdom Tower στην Τζέντα, ή περάσουν στην υλοποίηση τα σχέδια για τον Nakheel Tower στο Ντουμπάι (1.200 μ.) και τον Bionic Tower στη Σανγκάη (1.128 μ.). Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η Ευρώπη κρατά πολύ πιο μετριοπαθή στάση σε αυτό το θέμα, απέχοντας ουσιαστικά από το... διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ