Την Τετάρτη στη Βουλή το «ανώδυνο» Μεσοπρόθεσμο -Αλλαγές για το 2016- 2017 χωρίς μέτρα - iefimerida.gr

Την Τετάρτη στη Βουλή το «ανώδυνο» Μεσοπρόθεσμο -Αλλαγές για το 2016- 2017 χωρίς μέτρα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Με τα μάτια και τα αυτιά στραμμένα ήδη στο EUROGROUP της Δευτέρας, όπου θα ανοίξει η διαδικασία για την ελάφρυνση του Χρέους, θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο καλύπτει την περίοδο έως και το 2018. Αν και από το οικονομικό επιτελείο τηρούν σιγή ιχθύος για το εάν θα υπάρχουν αλλαγές στόχων όσον αφορά στο 2015, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παρούσα φάση η Αθήνα δεν θα υιοθετήσει τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για «κενό» 2 δις ευρώ, αφήνοντας για το Φθινόπωρο τις όποιες διορθωτικές κινήσεις, όταν δηλαδή παρουσία της Τρόικας θα εκπονηθεί ο Προϋπολογισμός του επόμενου έτους.

Όντας «ανώδυνο», καθώς δεν προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα για την περίοδο που καλύπτει, το Μεσοπρόθεσμο υπολογίζεται ότι θα έχει ψηφιστεί έως τη Δευτέρα, οπότε και ο Γιάννης Στουρνάρας θα ζητήσει από τους συναδέλφους του να ενεργοποιηθεί η συμφωνία της 27ης Νοεμβρίου του 2012 για την απομείωση του ελληνικού Χρέους. Όπως παραδέχθηκε, πάντως, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, «η διαδικασία θα είναι μακρά», παραπέμποντας στις διαβουλεύσεις που είχαν προηγηθεί της απόφασης της 27ης Νοεμβρίου. Ο ίδιος αξιωματούχος συμπεριέλαβε, μάλιστα, στην «εξίσωση» τις τράπεζες, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι οι αποφάσεις για το Χρέος θα ληφθούν μετά από την ολοκλήρωση και των ευρωπαϊκών stress tests ήτοι στο τέλος του έτους.

Φωτογραφία: Fosphotos

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ