«ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ» ΜΕΤΑ ΑΠΟ 32 ΧΡΟΝΙΑ

Αλλάζει ο συνδικαλιστικός νόμος -Στο τραπέζι η χρηματοδότηση και ο τρόπος προκήρυξης των απεργιών

Αλλάζει ο συνδικαλιστικός νόμος -Στο τραπέζι η χρηματοδότηση και ο τρόπος προκήρυξης των απεργιών

Μετά από 32 χρόνια, το υπουργείο Εργασίας αλλάζει το συνδικαλιστικό νόμο με σκοπό να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας των συνδικαλιστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος», η ατζέντα των αλλαγών περιλαμβάνει τις εξής αλλαγές:

  • Τον τρόπο χρηματοδότησης του συνδικαλιστικού κινήματος -Θα συζητηθεί το έαν πρέπει τα συνδικάτα να χρηματοδοτούνται από το κράτος ή να στηρίζονται μόνο στις εθελοντικές εισφορές των μελών τους.
  • Το πρόβλημα του κατακερματισμού στις οργανώσεις -Θα συζητηθεί το ενδεχόμενο ενοποιήσεων
  • Ο τρόπος προκήρυξης των απεργιών -Στόχος οι αποφάσεις για την προκήρυξή τους να λαμβάνονται με την ευρεία πλειοψηφία των εργαζομένων
  • Το θέμα της αξιοπιστίας των συνδικάτων -Βασικό θέμα καθώς αποβαίνει συνεχώς μειούμενος ο αριθμός των εργαζομένων που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. 
  • Ο τρόπος χορήγησης των συνδικαλιστικών αδειών -Στο δημόσιο δίδονται περισσότερες άδειες στους συνδικαλιστές από ότι στον ιδιωτικό τομέα.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.