«Εμβόλιμη» περίοδος εκπτώσεων 2 με 10 Μαΐου

Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 2 έως τις 10 Μαΐου, ενώ ο εμπορικός σύλλογος Πειραιά κατέθεσε πρόταση ώστε να ανοίξουν προαιρετικά, όσα καταστήματα το επιθυμούν, την Κυριακή 4 του μηνός που είναι μέσα στην περίοδο εκπτώσεων.Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, απέστειλε στα μέλη του την ακόλουθη επιστολή: «Βάσει τις ισχύουσας νομοθεσίας (άρθρο 15 Ν. 4177/2013) επιτρέπεται η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Δεδομένου, ότι η 1η Μαΐου κηρύχθηκε και φέτος υποχρεωτική αργία, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα ισχύσει από την Παρασκευή 2 Μαΐου έως και το Σάββατο 10 Μαΐου 2014.

Παράλληλα, βάσει του ανωτέρω νόμου, τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 4 Μαΐου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου από τις 11.00 πμ έως τις 8.00 μμ.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, προτείνει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στον Πειραιά την Κυριακή 4 Μαΐου από τις 11.00 πμ έως τις 4.00 μμ.

Ως προς την ειδικότερη διενέργεια των εκπτώσεων, θα πρέπει να προσεχθούν τα εξής:

Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί οι κυρώσεις είναι βαρύτατες και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.Ειδικότερα ισχύουν τα εξής:

Εφιστούμε την προσοχή όσων συναδέλφων απασχολήσουν προσωπικό την Κυριακή 4/5, ότι θα αμειφθεί με το νόμιμο ημερομίσθιο ή το 1/25 του μισθού προσαυξημένο με 75% στο καταβαλλόμενο ωρομίσθιο. Επίσης, θα πρέπει οι ώρες απασχόλησης να καταχωρηθούν στο «Ειδικό Βιβλίο τροποποίησης ωραρίου εργασίας και υπερωριών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Φωτογραφία Εurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ