Η Τζένη Καρέζη πέθανε στα χέρια μου από καρκίνο [εικόνα] - iefimerida.gr

Η Τζένη Καρέζη πέθανε στα χέρια μου από καρκίνο [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H γιατρός Κυριακή Μυστακίδου, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και υπεύθυνη της Μονάδας Ανακουφιστικής Αγωγής, εξηγεί στο People πώς ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια, πηγαίνοντας το χρόνο πίσω στο 1992.

«Δεν είχε πολύ καιρό που είχα ξεκινήσει στο Αρεταίειο το Ιατρείο Ανακουφιστικής Αγωγής, όταν ανέλαβα την Τζένη (Καρέζη) στο τελευταίο πεντάμηνο της ζωής της. Εκείνη την περίοδο ανακουφίστηκε από τα συμπτώματα της νόσου» θυμάται. «Η Τζένη πέθανε στα χέρια μου» λέει συγκινημένη. Οι αναμνήσεις της από τη μεγάλη ηθοποιό είναι πολύ ζωντανές. «Ήταν άνθρωπος που συζητούσε για την ασθένειά της, ήταν πολύ ντόμπρα. Στην αρχή έλεγε «αν θα γίνω καλά». Προς το τέλος έλεγε «αν θα σταθώ στα πόδια μου για να παίξω». Δεν μιλούσε για ίαση.

Δυστυχώς, η Τζένη είχε μια δύσκολη μορφή καρκίνου. Νομίζω, όμως, ότι βοηθήθηκε αρκετά. Γι’ αυτό έλεγε ότι πρέπει να δημιουργηθούν και άλλες τέτοιες μονάδες». Για να στηρίξει αυτήν ακριβώς την προσπάθεια, δημιουργήθηκε και το Ίδρυμα Τζένη Καρέζη. «Μετά το θάνατό της, αποφασίσαμε με το σύζυγό της, Κώστα Καζάκο, να δημιουργηθεί το Ίδρυμα που φέρει το όνομά της, με σκοπό τη στήριξη της μονάδας» λέει η κα Μυστακίδου. Έτσι, σύντομα το Ιατρείο Ανακουφιστικής Αγωγής έγινε Μονάδα Ανακουφιστικής Αγωγής, ενώ πλέον φιλοξενείται στο Ίδρυμα Τζένη Καρέζη, στο νούμερο 27 της οδού Κορινθίας στους Αμπελόκηπους.

Μια εξειδικευμένη πολυεπιστημονική ομάδα ανθρώπων, με όραμα, ψυχή και αγάπη για το συνάνθρωπο, στοχεύει στην ολοκληρωμένη φροντίδα του χρονίως πάσχοντα. «Το δικό μας έργο είναι η ανακούφιση όλων των σωματικών συμπτωμάτων που μπορεί να έχει ο ασθενής και η ψυχολογική υποστήριξη του ίδιου, αλλά και της οικογένειάς του. Μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας σε 24ωρη βάση, για να μη δημιουργείται ανασφάλεια στους ασθενείς» εξηγεί η κα Μυστακίδου. Με βασικό στοιχείο τον ψυχολογικό παράγοντα, το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό της μονάδας παρέχει μια ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να έχουν ασθενείς με πολύ σοβαρές ασθένειες, κάποιοι εκ των οποίων γνωρίζουν πως οι ασθένειές τους είναι καταληκτικές.

Πηγή People

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καρκίνος πέθανε γιατρός Τζένη Καρέζη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ