Λέει και ξελέει ο Γιούνκερ: Όχι νέο κούρεμα, αλλά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

Λέει και ξελέει ο Γιούνκερ: Όχι νέο κούρεμα, αλλά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο κούρεμα του χρέους, ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απορρίπτει ένα νέο «κούρεμα» υπενθυμίζοντας, ωστόσο, τη δέσμευση του Eurogroup για ελάφρυνση των ελληνικών υποχρεώσεων.«Δεν χρειαζόμαστε ένα νέο ''κούρεμα'' του ελληνικού χρέους» τόνισε σε προεκλογική του ομιλία, στο Μπραουνσβάιγκ της Γερμανίας, ζητώντας από την Ευρώπη να τηρήσει απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις έναντι της Ελλάδας που απορρέουν από την απόφαση του Eurogroup στις 27 Νοεμβρίου του 2012.«τότε οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης είχαν υποσχεθεί ελαφρύνσεις κατά την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, εφόσον η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτός ο όρος εκπληρώθηκε».



Όπως υπενθυμίζει σε σχετική ανταπόκριση της από το Mπραουνσβάιγκ η γερμανική εφημερίδα Ηandelsblatt,

Εξειδικεύοντας την πρόταση του, ο κ. Γιούνγκερ είπε ακόμη ότι «το Eurogroup θα πρέπει τώρα να κάνει παραχωρήσεις στην Ελλάδα όσον αφορά τα επιτόκια των δανείων».Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται σχόλιο της Ρουθ Μπέρσενς, με τίτλο «Ζεστά και κρύα ντους για την Αθήνα», που υποστηρίζει ότι το ζήτημα του «κουρέματος» του χρέους θα επιστρέψει αναπόφευκτα στην ημερήσια διάταξη. «Για τις κυβερνήσεις των κρατών της ευρωζώνης ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι ιδιαιτέρως δυσάρεστο, καθώς κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε πλήρως τους δημόσιους πιστωτές. Τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει σε μια τέτοια περίπτωση, για πρώτη φορά, να θυσιαστούν οικονομικά για την Ελλάδα».



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ