Διαδήλωση με... εσώρουχα των πωλητών σε λαϊκές: «Μας πήραν και τα σώβρακα» [εικόνες] - iefimerida.gr

Διαδήλωση με... εσώρουχα των πωλητών σε λαϊκές: «Μας πήραν και τα σώβρακα» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε απεργία διαρκείας βρίσκονται από σήμερα, Δευτέρα, οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο, που προωθείται από το υπουργείο Ανάπτυξης και έκαναν μια πρωτότυπη διαδήλωση μπροστά στη Βουλή.

«Μας πήραν και τα σώβρακα» φωνάζουν μέχρι και αυτή την ώρα οι διαμαρτυρόμενοι έξω από τη Βουλή. Με αυτό τον... πρωτότυπο τρόπο οι πωλητές και παραγωγοί λαϊκών αγορών θέλησαν να εκφράσουν με πιο παραστατικό τρόπο την αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου.

Οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας σακούλες με εσώρουχα, άρχισαν ξαφνικά να τα πετούν και στη συνέχεια να τα ενώνουν μεταξύ τους για να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι πλέον έχουν μείνει χωρίς χρήματα…

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις τους στο υπουργείο, ενώ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Αθανάσιος Σκορδάς, σχολίασε ότι το σχέδιο νόμου βρίσκεται σε διαβούλευση από τον Νοέμβριο του 2013 και έχει γίνει πολύ συζήτηση με τους εκπροσώπους του κλάδου «γιατί υπάρχουν παθογένειες στο σύστημα αδειών και πρέπει να αλλάξει».

«Αντιδρούν αυτοί που έχουν βολευτεί στην κατανομή των θέσεων στις λαϊκές και αυτοί υποκινούν την απεργία» δήλωσε ο κ. Σκορδάς.

Για τα υψηλά πρόστιμα που προβλέπει το νομοσχέδιο, ο υφυπουργός διερωτήθηκε: «Δηλαδή, να μην τιμωρούνται όσοι παρανομούν;». Σημείωσε ακόμη, ότι η αλλαγή που θα δει ο καταναλωτής με στόχο το όφελός του είναι ο διαχωρισμός των παραγωγών από τους εμπόρους και τα βιομηχανικά προϊόντα στις λαϊκές αγορές, ενώ θα υπάρχει και ένα ακόμη κομμάτι με πάγκους που θα αφορά στα βιολογικά προϊόντα.

«Το νέο νομοσχέδιο είναι ταφόπλακα για τις λαϊκές αγορές, θα διώξει του παραγωγούς και τους επαγγελματίες από τις λαϊκές και θα οδηγήσει το λιανεμπόριο των οπωροκηπευτικών στα μεγάλα συμφέροντα και τα σούπερ μάρκετ» υποστήριξε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος.

Θέλουν να διαλύσουν τις λαϊκές αγορές και οι παραγωγοί να γίνουν ευάλωτοι στα μεγάλα συμφέροντα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με απεργία διαρκείας, πρόσθεσε ο κ. Μόσχος και κατηγόρησε το υπουργείο Ανάπτυξης ότι δεν κάνει διάλογο.


Κλιμάκωση κινητοποιήσεων
Την ίδια ώρα, την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας παραγωγών πωλητών λαϊκών προϊόντων, δηλώνοντας ότι αύριο στις 10:00 θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της λαχαναγοράς του Ρέντη.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 9 στην Καμάρα και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ενώ παρέδωσαν στους αρμόδιους σχετικό ψήφισμα.

Διαδήλωση με... εσώρουχα των πωλητών σε λαϊκές: «Μας πήραν και τα σώβρακα» [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Διαδήλωση με... εσώρουχα των πωλητών σε λαϊκές: «Μας πήραν και τα σώβρακα» [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Διαδήλωση με... εσώρουχα των πωλητών σε λαϊκές: «Μας πήραν και τα σώβρακα» [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Διαδήλωση με... εσώρουχα των πωλητών σε λαϊκές: «Μας πήραν και τα σώβρακα» [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ