Στουρνάρας: Στις 5 Μαΐου θα τεθεί το θέμα ελάφρυνσης του χρέους - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Στις 5 Μαΐου θα τεθεί το θέμα ελάφρυνσης του χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Γιούρογκρουπ της 5ης Μαΐου θα τεθεί το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, ούτε ώστε να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Το δρόμο, όπως είπε, ανοίγει η ανακοίνωση της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα και η συζήτηση θα γίνει στη βάση όσων έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα, που μίλησε στο 3ο «Ελληνοκινεζικό Επιχειρηματικό Συνέδριο 2014», η Ελλάδα εξαλείφει το τρίγωνο των ελλειμμάτων -δημοσιονομικό έλλειμμα, παραγωγικό έλλειμμα, έλλειμμα ανταγωνιστικότητας- και στηρίζει το τρίγωνο της γνώσης: εκπαίδευση, έρευνα, καινοτομία.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η οικονομία έχει εισέλθει σε τροχιά σταθεροποίησης, η προσαρμογή συνοδεύεται από τη σταδιακή βελτίωση των όρων σε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο, ενώ τα επίπεδα απασχόλησης αναμένεται να βελτιωθούν «δεδομένου ότι το 2014 θα είναι το πρώτο έτος με θετικό αναπτυξιακό πρόσημο».

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι απομένουν αρκετά ακόμη να γίνουν κυρίως σε επίπεδο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και έδωσε έμφαση στους τομείς όπου η χώρα μας έχει αναξιοποίητα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Εκεί βασίζεται, όπως είπε, το νέο αναπτυξιακό πρότυπο, σε τομείς όπως ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα, οι ιχθυοκαλλιέργειες, η ενέργεια, το περιβάλλον, η πολιτιστική κληρονομιά και η ναυτιλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ