Βανέσα, η πανέξυπνη κόρη του Ντομινίκ Στρος Καν κάνει μπίζνες με τον μπαμπά της [εικόνες] - iefimerida.gr

Βανέσα, η πανέξυπνη κόρη του Ντομινίκ Στρος Καν κάνει μπίζνες με τον μπαμπά της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχοντας αφήσει πίσω του το σκάνδαλο Sofitel και τη φωτογραφία με τις χειροπέδες που έκανε τον γύρο του κόσμου, στοιχίζοντάς του τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας, ο Ντομινίκ Στρος Καν προσπαθεί να τεθεί ξανά στο προσκήνιο, αυτήν τη φορά όχι της πολιτικής, αλλά του χώρου των επενδύσεων.

Βάζοντας μπροστά και τη μεγαλύτερη από τις τέσσερις κόρες του, Βανέσα, την οποία ίσως προωθεί για διάδοχο των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, στήνει ένα hedge fund ύψους 1,4 δισ. ευρώ, ενώ εξακολουθεί να εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος κυβερνήσεων και επιχειρήσεων.

Πάντως, οι δραστηριότητές του δείχνουν ότι ο Στρος Καν απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την προοπτική επιστροφής στην πολιτική, παρόλο που πρόσφατη σφυγμομέτρηση τον ανέδειξε πρώτο μεταξύ των πολιτικών προσώπων που «θα τα κατάφερναν καλύτερα από τον Φρανσουά Ολάντ».

Εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο

Για να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που χρειάζεται για το hedge fund, το οποίο θα έχει έδρα το Λουξεμβούργο, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ πραγματοποιεί, μαζί με την οικονομολόγο κόρη του, ταξίδια στην Κίνα. Στη χώρα της Απω Ανατολής, η οποία φιλοξενεί 643.000 εκατομμυριούχους, το πάλαι ποτέ φαβορί των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Γαλλίας επιχειρεί να αντλήσει το μεγαλύτερο μέρος των 1,4 δισ. ευρώ από θεσμικούς επενδυτές και πλούσιους ιδιώτες.


Η καριέρα της Βανέσα Στρος Καν
Η 41χρονη κόρη του, που βρίσκεται στο πλευρό του και για την οποία -όπως και για τις άλλες τρεις κόρες του- λίγα είναι γνωστά, έχει τις γνώσεις και το απαραίτητο υπόβαθρο για να βοηθήσει στο εγχείρημά του. Και ο Στρος Καν, αν και δεν δείχνει ότι θα βγει σύντομα... στη σύνταξη παρόλο που προχθές έκλεισε τα 65 του χρόνια, προωθεί ιδιαίτερα την κόρη του στις δραστηριότητές του. Καθηγήτρια οικονομικών στη σχολή επιχειρηματικών σπουδών ESCP Europe από το 2008, η Βανέσα Στρος Καν διδάσκει μικροοικονομικά, οικονομικά διοίκησης επιχειρήσεων και άλλα μαθήματα που σχετίζονται με το διεθνές εμπόριο και την παγκοσμιοποίηση, ενώ έχει διδάξει και στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Παρισιού.
Ομως, εκτός από την ακαδημαϊκή της καριέρα, η κόρη του Στρος Καν -από τον γάμο του με την Ελέν Ντουμά- έχει εργαστεί και στον τραπεζικό κλάδο, για την Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον, τη Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης, αλλά και συμμετείχε και σε αποστολές του Προγράμματος Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Πανούργος Στρος Καν
Τα φιλόδοξα σχέδιά του για το hedge fund είναι η συνέχεια μιας σειράς δραστηριοτήτων που έχει ξεκινήσει ο Στρος Καν τους τελευταίους μήνες εκμεταλλευόμενος τις γνώσεις του για την οικονομία και τις αγορές.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο ένωσε τις δυνάμεις του με τον Τιερί Λέινι, πολιτικό μηχανικό και μέλος της Γαλλικής Ενωσης οικονομικών αναλυτών, για τη δημιουργία της επενδυτικής τράπεζας LSK & Partners με έδρα το Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο της οποίας προσπαθεί να στήσει το ύψους 1,4 δισ. ευρώ hedge fund. Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημιουργία της LSK & Partners ανακοινώθηκε και ότι ο διδάκτωρ οικονομίας και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Στρος Καν ανέλαβε και τον ρόλο του ειδικού οικονομικού συμβούλου της σερβικής κυβέρνησης και παρέχει συμβουλές στον πρωθυπουργό Ιβιτσα Ντάτσιτς, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς και στον υπουργό Οικονομικών Λάζαρ Κρστιτς.

Η Βανέσα Στρος Καν με την πρώην σύζυγο Αν Σανκλέρ

Στο μεταξύ ο Στρος Καν ζει έναν νέο έρωτα με γνωστή δημοσιογράφο της Γαλλίας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ