Ενα λούνα παρκ παγίδα θανάτου -Διώξεις για τρία άτομα - iefimerida.gr

Ενα λούνα παρκ παγίδα θανάτου -Διώξεις για τρία άτομα

Ενα λούνα παρκ παγίδα θανάτου -Διώξεις για τρία άτομα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και βαριές σωματικές βλάβες διώκονται οι 3 προσαχθέντες που συνελήφθησαν για το τραγικό περιστατικό σε λούνα παρκ στο Ελληνικό, το απόγευμα της Κυριακής, που οδήγησε στο θάνατο ενός 13χρονου αγοριού και στον τραυματισμό της 9χρονης αδερφής του.

Για τους τρεις υπεύθυνους του πάρκου, που συνελήφθησαν, σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και βαριές σωματικές βλάβες, όπως ανακοίνωσε της η Αστυνομία.

Πρόκειται για αλλοδαπούς χειριστές των παιχνιδιών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Το πρωί της Δευτέρας θα μεταβούν στον εισαγγελέα.

Ο ιδιοκτήτης βρίσκεται στα Ιωάννινα -Εχει την άδεια μαζί του

Ο ιδιοκτήτης είναι από τα Ιωάννινα και διαθέτει εταιρεία με λούνα παρκ ανά την Ελλάδα. Αμέσως μετά το δυστύχημα ξεκίνησε για την Αθήνα και ισχυρίζεται ότι έχει μαζί του την άδεια λειτουργίας του λούνα παρκ. Ωστόσο, αυτό που θα εξετάσει πρώτο απ' όλα η αστυνομία είναι εάν το συγκεκριμένο παιχνίδι θα έπρεπε να λειτουργεί σήμερα, δεδομένων των κακών καιρικών συνθηκών.

Κλιμάκιο της περιφέρειας στο σημείο

Κλιμάκιο της περιφέρειας που είναι αρμόδιο για την έκδοση αδειών σε λούνα παρκ στην Αττική βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο χώρος είχε άδεια και αν πληρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας. Πάντως γεννιούνται πολλά ερωτηματικά αφού η φουσκωτή πισίνα ήταν μόλις λίγα μέτρα μακριά από τη λεωφόρο Γούναρη, ενώ η φουσκωτή μπάλα -μετά το ταξίδι θανάτου των 30 μέτρων- έπεσε πάνω σε άλλα μεταλλικά παιχνίδια, όπου δεν υπήρχαν προστατευτικά.

Πώς το παιχνίδι κατέληξε σε τραγωδία

Ξαφνικά, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες συνέβη το τραγικό δυστύχημα στο υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό όπου, το μεσημέρι της Κυριακής, βρήκε τραγικό θάνατο ένα 13χρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η εννιάχρονη αδελφή του.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες, τα δύο αδελφάκια βρίσκονταν μέσα σε έναν φουσκωτό με ήλιο κύλινδρο που ήταν τοποθετημένος μέσα σε μια πισίνα (επίσης φουσκωτή). Κάποια στιγμή, λόγω των δυνατών ανέμων που φυσούσαν στην περιοχή, ο αέρας σήκωσε τον φουσκωτό κύλινδρο στον οποίο βρίσκονταν τα δύο παιδιά και αφού έκανε μια «πτήση θανάτου», χτύπησε σε σιδεριές και προσγειώθηκε στο έδαφος σε απόσταση 30 μέτρων, περίπου, από τη φουσκωτή πισίνα.

Στο νοσοκομείο Παίδων όπου μεταφέρθηκαν τα παιδιά, οι γιατροί επί 40 λεπτά χρησιμοποίησαν κάθε τεχνική ανάνηψης για να επαναφέρουν τον 13χρονο, ενώ στο τέλος τον διασωλήνωσαν, χωρίς όμως, επιτυχία.

Η εννιάχρονη έφερε θλάση στον πνεύμονα και νοσηλεύεται στην εντατική του ίδιου νοσοκομείου, χωρίς, όμως, να διατρέχει κίνδυνο η υγεία της.

«Ημουν στο σπίτι και άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Βγήκα και είδα το κοριτσάκι πεσμένο στο δρόμο. Φέραμε μια κουβέρτα το τυλίξαμε. Ζητάγαμε το πιο απλό, λίγο νερό από του λούνα παρκ αλλά είχαν όλοι εξαφανιστεί», τόνισε κάτοικος της περιοχής καταγγέλλοντας, παράλληλα, ότι άργησαν να έλθουν τα ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως το ΕΚΑΒ έλαβε τουλάχιστον τρεις κλήσεις γύρω στις 15:50 με 15:52. Το ασθενοφόρο έφτασε στην περιοχή του δυστυχήματος άμεσα, στις 16:01.

Δείτε φωτογραφίες από το λούνα παρκ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ