CINETROLL: Είδαμε τα πρώτα trailer των ταινιών από το 67ο Φεστιβάλ Καννών –Και το θερμόμετρο αρχίζει να ανεβαίνει [βίντεο] - iefimerida.gr

CINETROLL: Είδαμε τα πρώτα trailer των ταινιών από το 67ο Φεστιβάλ Καννών –Και το θερμόμετρο αρχίζει να ανεβαίνει [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ΤΑΖ αρχίζει να μπαίνει σε φεστιβαλική λειτουργία παρακολουθώντας και σχολιάζοντας τις πρώτες εικόνες μερικών από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του μεγαλύτερου πάρτι του σινεμά.

Σ' αρέσει δε σ' αρέσει (και προσωπικά ανήκω και στις δύο περιπτώσεις) από τις 14 ως τις 27 Μαΐου η καρδιά του σινεμά (και της λοιπής σελεμπριτοσύνης με όλα τα παρελκόμενα και τα ξηροκάρπια) θα χτυπάει όπως πάντα στις όχι και τόσο μαγικές αν τις φαντάζεσαι έτσι, Κάνες. Που για άλλη μια φορά έχουν συγκεντρώσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου για το πρόγραμμά τους.

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησαν τα πρώτα trailer μερικών από των ταινιών του προγράμματος και μολονότι μου αρέσει να είμαι δυσοίωνος, πρέπει να ομολογήσω πως η πρώτη εντύπωση είναι ενθαρρυντική και σου ανοίγει την όρεξη. (Για το πλήρες διαγωνιστικό πρόγραμμα του 67ου φεστιβάλ κάνε κλικ ΕΔΩ ). Κι αυτές είναι οι πρώτες μου εκτιμήσεις:

*Ο Ολιβιέ Νταάν (“Ζωή σαν Τριαντάφυλλο”) που ανοίγει εκτός διαγωνισμού το πρόγραμμα με την Νικόλ Κίντμαν ως Γκρέις Κέλι, φαίνεται να έχει κάνει ένα ατμοσφαιρικά γυρισμένο, λουσάτο και χορταστικό μελόδραμα, με την Νικόλ σε μεγάλες ομορφιές, που όμως δύσκολα θα ξεφύγει από το επίπεδο της αγιογραφίας.

*Ο Ατόμ Εγκογιάν με το “The Captive” μάλλον οδεύει προς ένα πιο συμβατικό θρίλερ απαγωγής ανηλίκου με μια πρέζα διαστροφικά ληθαργικής ατμόσφαιρας που ελπίζω να του κάτσει σαν συνδυασμός.

*Oι Νταρντέν με το “Δύο μέρες, Μία Νύχτα” είναι αποφασισμένοι από το trailer κι όλας να αξιοποιήσουν τον οδοστρωτήρα που ακούει στο όνομα Μαριόν Κοτιγιάρ, δημιουργώντας πιθανότατα έναν από τους πιο ενδιαφέροντες γυναικείους χαρακτήρες της χρονιάς..

*Ο Τόμι Λι Τζόουνς με το “The Homesman” κερδίζει τις εντυπώσεις όσον αφορά την ιστορία που έχει να αφηγηθεί, τις εικόνες του αλλά και την ατμόσφαιρα που στήνει, με ένα εξαιρετικό cast σε ένα ιδιόμορφο γουέστερν, που σαν πρώτη γεύση και “υπόσχεση” τουλάχιστον, συναρπάζει.

*Ο Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ με το “Maps to the Stars” έχει στήσει κάτι σίγουρα ενδιαφέρον, που ενώ στο μισό trailer με απογοήτευσε ως αρκετά flat για τα δικά του δεδομένα, από τη μέση και μετά αρχίζει να παίρνει επικίνδυνη (εύχομαι) φωτιά.

*Ο Κεν Λόουτς με την αληθινή ιστορία του “Jimmy's Hall” φαίνεται να πατάει σε γνώριμα γι αυτόν δραματικά μονοπάτια, με διαθέσεις δημιουργίας ενός τίμιου ανθρωποκεντρικού ιστορικοπολιτικού έπους με συγκίνηση και πάθος.

*Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία του “Foxcatcher” από τον Μπένετ Μίλερ φαίνεται να διαθέτει αρκετό κινηματογραφικό ζουμί και ένταση που μένει να δούμε πως θα μεταφραστεί στην οθόνη, εφ' όσον το trailer κρατάει αποστάσεις και σου πετάει “ψίχουλα”.

*To ισπανικό outsider θρίλερ “Relatos Salvages” μοιάζει πανέτοιμο να διχάσει σε υποστηρικτές και πολέμιους αλλά και να συναρπάσει με τη σκηνοθετική βιρτουοζοτέ του Νταμιάν Σζιφρόν. Για καλό ή για κακό, σίγουρα μια ταινία έκπληξη μέσα στο πρόγραμμα.

Όλα θα αποκαλυφθούν σε δύο περίπου εβδομάδες με το iefimerida και τον ΤΑΖ όπως πάντα στις Κάνες, πανέτοιμοι να πιάσουν τον παλμό του σινεμά κι ότι άλλο υπάρχει για πιάσιμο.

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana . Kάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του facebook www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ